-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makabriška Raskazovų byla vėl teisme: automobiliu užvažiavo ant kaimynės, o po to ją leisgyvę įmetė į upę

Panevėžio apygardos teismas dar kartą atvertė baudžiamąją bylą, kurioje Laura ir Valerijus Raskazovai kaltinami tuo, jog po išgertuvių automobiliu užvažiavo ant savo kaimynės Gražinos Mazgelienės, o vėliau leisgyvę moterį įmetė į upę.
Lauros ir Valerijaus Raskazovų byla Panevėžio apygardos teisme
Lauros ir Valerijaus Raskazovų byla Panevėžio apygardos teisme / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Bylą jau nagrinėjo Panevėžio apylinkės teismas, kuris nusprendė, kad sutuoktiniai Raskazovai negali būti nuteisti dėl nužudymo. Pirmosios instancijos teismas nusikaltimą įvardijo kaip neatsargų gyvybės atėmimą ir kaltinamuosius nuteisė lygtine laisvės atėmimo bausme.

Toks sprendimas netenkino žmonos netekusio Armino Mazgelio ir jo dukros, tad bylą iš naujo nagrinėti ėmėsi Panevėžio apygardos teismas, pripažinęs, kad ankstesnės instancijos teismas ją išnagrinėjo neišsamiai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Arminas Mazgelis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Arminas Mazgelis

„Netenkino pirmasis sprendimas. Yra nesuvokiama, kad žmogų, nors ir girtą, ištraukus iš po automobilio kažkur vežti ir įmesti. Čia yra nežmogiška ir amoralu. Raskazovai manęs net neatsiprašė ir pusę metų dar net aiškino, kad jie apskritai su šiuo įvykiu nesusiję.

Po melo detektoriaus patikros Laura Raskazovienė prisipažino. Bet tas prisipažinimas toks nenuoširdus, nesuprantamas, suveltas. Ji ikiteisminio tyrimo tyrėjai bei teisėjai sakė, kad jie užvažiavo ant Gražinos savo automobiliu, paskui sakė, kad nebeužvažiavo.

Bet aš manau, kad Laura pati nebūtų sugalvojus tokio dalyko, makabriško plano. Juk bijai, važiuoji, bagažinėje veži žmogų. O gal policija sustabdys. Važiavo jie mažiausiai pusę valandos. Kūnas buvo rastas išrengtas nuogai. Žuvys juk neišrengė. Manau, kad tai žmogžudystė, o ne nelaimingas atsitikimas. Tai tyčiniai veiksmai“, – kalbėjo žmonos netekęs Arminas Mazgelis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Lauros ir Valerijaus Raskazovų byla Panevėžio apygardos teisme
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Lauros ir Valerijaus Raskazovų byla Panevėžio apygardos teisme

Antradienį surengtame teismo posėdyje pasirodė tiek nukentėjusysis Arminas Mazgelis su dukra, tiek abu kaltinamieji Laura ir Valerijus Raskazovai. Tačiau teisme kalbas sakė tik kaltinamųjų bei nukentėjusiųjų gynėjai, žmonos netekęs Arminas Mazgelis bei kaltinimą palaikanti prokurorė.

Raskazovai apsiribojo keliais žodžiais ir paprašė teismo skirti teisingą bausmę. Pora taip pat atsisakė bendrauti ir su žiniasklaida.

Įmetė į upę

Nusikaltimas įvyko maždaug prieš dvejus metus, kai į Armino ir Gražinos Mazgelių sodybą, esančią Panevėžio rajone, netoli Karsakiškio, atvyko Laura ir Valerijus Raskazovai. Šeimininkai pakvietė svečius prie stalo, pavaišino alkoholiu. Kiek vėliau Arminas Mazgelis užsnūdo, o apie antrą valandą nakties prabudęs pasigedo tiek žmonos, tiek svečių. Kieme nebebuvo ir Raskazovų automobilio „Peugeot 307“.

Keistomis aplinkybėmis dingusi sutuoktinė neatsirado ir kitą dieną, tad po kurio laiko buvo paskelbta Gražinos Mazgelienės paieška. Apie moteris dingimą tuomet Raskazovai teigė nieko nežinantys. Moters ieškojo policija ir savanoriai, kol maždaug po pusės mėnesio pati upė atidavė kūną. Jį atsitiktinai rado žvejys. Tuomet ėmė aiškėti kraupios šio nusikaltimo aplinkybės.

VIDEO: Lėvens upėje žvejys aptiko moters kūną

Po apklausų paaiškėjo, kad visa moters dingimo ir mirties istorija prasidėjo dar jos pačios kieme. Namo susiruošę Raskazovai automobiliu užvažiavo ant moters. Tiesa, pora iš pradžių teigė, kad moters nepartrenkė ir ją jau rado po automobiliu gulinčią tuomet, kai norėjo pajudėti ir to padaryti nesugebėjo dėl po mašina gulinčio kūno.

Valerijus Raskazovas anksčiau tvirtino, kad neva jo automobiliu moterį partrenkė kažkas kitas. Jo teigimu, automobilio rakteliai buvo spynelėje, vairo padėties aukštis pakeistas, o ir pats automobilis pastatytas kitaip, nei pastatė V.Raskazovas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Lauros ir Valerijaus Raskazovų byla Panevėžio apygardos teisme
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Lauros ir Valerijaus Raskazovų byla Panevėžio apygardos teisme

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad namo susiruošę Raskazovai moterį kliudė automobiliu patys. Paskui pora Gražiną Mazgelienę iš po automobilio ištraukė. Valerijus Raskazovas teigė, kad bandė užčiuopti pulsą, tačiau jam pasirodė, kad moteris nebegyva.

Užuot žadinę šeimininką ar kvietę medikus, pora partrenktą moterį įmetė į bagažinę ir nuvežę prie Lėvens upės įmetė į vandenį. Teismo medicinos eksperto ataskaitoje teigiama, kad tikėtina, jog moteris mirė nuskendusi. Taigi, ją Raskazovai į upę įmetė nesąmoningą, tačiau gyvą.

Panevėžio apygardos teismo prašoma kaltinamąjį Valerijų Raskazovą nubausti realia ketverių metų laisvės atėmimo bausme, o Laurą Raskazovienę įkalinti trejiems metams.

Taip pat šioje byloje yra pareikšti ir civiliniai ieškiniai. Atitinkamai 50 ir 30 tūkstančių eurų neturtinės žalos ieškinius pateikė žmonos netekęs Arminas Mazgelis ir mamą praradusi dukra. Taip pat prašoma atlyginti ir turtinę, kiek daugiau nei 6 tūkstančių eurų žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius