-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolėje muitininkai sulaikė tris vogtas hondas

Lietuvos muitinės pareigūnai antradienį (rugpjūčio 10 d.) Marijampolėje sulaikė tris, kaip įtariama, Vokietijoje ir Nyderlanduose vogtus automobilius. Visus juos bandyta traukiniu išvežti į Tadžikijos Respubliką, teigiama pranešime spaudai.
Marijampolėje sulaikytas automobilis
Marijampolėje sulaikytas automobilis / Muitinės nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, antradienį, Marijampolės Stoties gatvėje, muitinio tikrinimo vietoje, apžiūrėjo vieną iš traukinio vagonų. Pastarajame buvo iš Lietuvos į Tadžikijos Respubliką eksportuojami lengvieji automobiliai.

Muitinės nuotr./Marijampolėje sulaikytas automobilis
Muitinės nuotr./Marijampolėje sulaikytas automobilis

Detalios apžiūros metu paaiškėjo, kad trys iš minėtame vagone buvusių automobilių yra su suklastotais kėbulų identifikacijos numeriais.
Šitaip, džipo „Honda CR-V“ kėbulo identifikacijos numeriai nesutapo su nurodytais dokumentuose, o kitų dviejų, „Honda Accord“, automobilių dokumentuose buvo klaidingai nurodyti automobilių gamybos metai.

Bendra sulaikytų automobilių vertė – 110 tūkst. Lt. Preliminariais duomenimis, visos trys mašinos vogtos Vakarų Europos valstybėse, viena –Nyderlanduose, kitos dvi – Vokietijoje.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prieš dvi savaites buvo skelbta apie bendrą Lietuvos muitinės, Lietuvos kriminalinės policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų operaciją, trukusią nuo kovo iki gegužės mėnesio pabaigos. Jos metu pareigūnai patikrino 21 tūkstantį transporto priemonių, sulaikė 26 vogtus automobilius, kurių vertė siekia apie pusantro milijono litų.

Dauguma automobilių buvo sulaikyta Kauno ir Radviliškio geležinkelio stotyse, iš kur juos ketinta išvežti į Tadžikistaną, Kirgiziją arba Uzbekistaną.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius