Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2017 01 28 /15:10

Liudvinave sugėrovai nužudė vyrą ir išslapstė jo kūno dalis

Liudvinave įvykdytas kraupus nusikaltimas – du sugėrovai nužudė vyrą, jo kūną supjaustė, o kūno dalis išslapstė įvairiose Marijampolės savivaldybės vietose. Sulaikyti du įtariamieji. Vienas jų žinomas policijai – 2015 m. jis išgėręs su kirviu sužalojo kitą asmenį.
Šulinys
Šulinys. Asociatyvi nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sausio 28 d. 0.10 val. į Marijampolės apskrities VPK kreipėsi vyriškis, kad dingo jo 48-erių metų brolis A.B., 15min informavo Policijos departamentas.

Vykdant tyrimą buvo sulaikytas 34-erių metų įtariamasis, kuris nurodė, kad ieškomą asmenį prieš kelias dienas nužudė, supjaustė dalimis ir jas paslėpė įvairiose Marijampolės savivaldybės vietose.

Sulaikyti du įtariamieji – miestelio gyventojai 24 metų A.I. ir 48 metų P.G.

Vykdant procesinius veiksmus, sausio 28 d. apie 12.30 val. Marijampolės savivaldybėje, Vidgirių kaimo šulinyje rasta nužudyto asmens kūno dalių.

Sulaikyti du įtariamieji – miestelio gyventojai 24 metų A.I. ir 48 metų P.G.

Preliminariais duomenimis, nusikaltimas galėjo būti įvykdytas naktį į penktadienį, kilus konfliktui tarp sugėrovų. Aukos kūno dalių paieška dar tęsiama.

Nusikaltimo aplinkybės išaiškintos per keletą valandų

Prokuratūra pranešė, kad pagrindinės nusikaltimo aplinkybės buvo išaiškintos per keletą valandų, policijos pareigūnams nedelsiant sureagavus į A. B. pasigedusių giminaičių pagalbos prašymą.

Negalėdami susisiekti su A.B., artimieji susižinojo, kur bei su kuo jis bendravo tą vakarą ir perdavė šią informaciją pareigūnams. Atvykus nurodytu adresu policijos patruliai pastebėjo galimai įvykdyto nusikaltimo pėdsakus.

Netrukus pirminiai įtarimai pasitvirtino, detalesnės įvykio aplinkybės dar tikslinamos. Turimais duomenimis, nužudytojo kūnas buvo automobiliu išvežtas iš nusikaltimo vietos ir išslapstytas dalimis skirtingose vietose. Šiuo metu įvykio vietoje dirba tyrėjai ir ekspertai, įtariamieji sulaikyti, atliekami visi kiti būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Vienas įtariamasis anksčiau išgėręs švaistėsi kirviu

Turimais duomenimis, nužudytojo kūnas buvo automobiliu išvežtas iš nusikaltimo vietos ir išslapstytas dalimis skirtingose vietose.

Įtariamasis A.I. buvo žinomas teisėsaugai, anksčiau teistas už vagystes. Paskutinė baudžiamoji byla, kurioje A.I. yra pareikšti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti iš chuliganiškų paskatų, Kauno apygardos teismui perduota prieš pusmetį.

Tyrimas buvo pradėtas dėl 2015 m. gruodžio viduryje viešoje vietoje įvykusio kelių apgirtusių asmenų konflikto, kurio metu nukentėjusiajam kirviu buvo padaryta kirstinė žaizda kaklo srityje.

Iš pradžių įtarimai A.I. buvo pareikšti dėl apysunkio nusikaltimo (nesunkaus sveikatos sutrikdymo), tačiau vėliau, įvertinus visas padaryto sužalojimo aplinkybes, tyrimas ir kaltinimai buvo perkvalifikuoti į pasikėsinimą nužudyti iš chuliganiškų paskatų.

​Įtariamasis P. G. anksčiau teistas nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius