Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės kriminalistai ištyrė visas 2015-ųjų žmogžudystes

2015 metų pradžioje Marijampolėje buvo sukurtas specialus padalinys – Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimų skyrius, kurio viršininkas Saulius Liorentas per metus subūrė profesionalių ir kompetentingų pareigūnų komandą, kuri išaiškino visas 2015-ųjų metų žmogžudystes Marijampolės apskrityje, ketvirtadienį praneša Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Pistoletas
Asociatyvi iliustracija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Skyriaus viršininkas S. Liorentas kalbėdamas apie 2015-uosius nedaugiažodžiauja: „Tai buvo žudymų metai.“. Dėl šių sunkių nusikaltimų Marijampolės apskrities VPK aptarnaujamoje teritorijoje per metus netekome 15 asmenų. Visose nužudymų bylose nustatyti įtariamieji. Keturios bylos jau atiduotos teismui – tai 2015 m. sausio mėn. Kazlų Rūdos sav. Višakio Rūdoje, Marijampolės sav. Šunskų sen. Vekeriotiškės k., Marijampolėje Uosupio g. įvykdytų žmogžudysčių bylos bei 2013 m. Jurbarko r. sav. Girdžių k. įvykdyto nužudymo byla.   

Pasak viršininko S. Liorento, 14 įvykių, kurių metu nužudyta 15 asmenų – tik statistika, už kurios slypi ne tik šeimų tragedijos, bet ir aktuali visuomenės problema – alkoholizmas. Šiuos sunkius nusikaltimus beveik išimtinai įvykdo neblaivūs asmenys. Marijampolės savivaldybėje 2015 metais nužudyti net 8 asmenys, Vilkaviškio rajone – 3, Jurbarko rajone – 2, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybių teritorijose – po vieną (Šakių rajone šių sunkių nusikaltimų pernai nebuvo įvykdyta).

Bene sudėtingiausias (bet sėkmingai išaiškintas) nužudymo tyrimas 2015-aisiais – kuomet Vilkaviškyje spalio mėnesį po kilusio gaisro rastas kūnas vyro, kuris, kaip vėliau nustatyta, buvo nužudytas. Žudikai, įvykdę šį kraupų nusikaltimą, sukeldami gaisrą bandė tai nuslėpti.

Kriminalinės policijos pareigūnams pavyko išaiškinti ir 2013 metais Jurbarko rajone įvykdytą žmogžudystę, kai kūnas buvo rastas tik 2015-ųjų birželį, nuleidus Girdžių kaime esančios užtvankos vandenį.

Nužudymų tyrimas yra ilgas ir sudėtingas procesas. Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams padeda Kriminalistinių tyrimų skyriaus specialistai ir ekspertai, kurie tiria įvykio vietą, joje suranda ir fiksuoja įvairių rūšių pėdsakus bei objektus su ant jų esančiais pėdsakais.

Po to atliekamos daktiloskopinės, trasologinės, balistinės ir nešaunamojo ginklo ekspertizės.  Tyrime dažniausiai dalyvauja ir Lietuvos teismo ekspertizės centro specialistai bei ekspertai – tenka atlikti DNR tyrimus, psichiatrines ekspertizes ir kt.

Būtent nuo ekspertų išvadų priklauso bylos baigtis ir teismo sprendimas – čia suklysti negalima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius