-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės nelegalioje degalinėje – beveik 6 tonos rusiško dyzelio

Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija ketvirtadienį atlikdama patikrinimą gyventojo nuomojamose patalpose rado 6 tūkst. 600 litrų (apie 5,6 tonos) nelegalaus dyzelinio kuro.
Nelegali degalinė
Nelegali degalinė / Marijampolės apskrities VMI nuotr.

Kaip rašoma Marijampolės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pranešime, patikrinimo vietoje buvo aptikta 13 talpų po 200 litrų, kuriose buvo laikomas dyzelinis kuras, mechaninis siurblys kurui pumpuoti. Čia pat buvęs jaunuolis iškvietė patalpų savininką, kuris teigė, kad sandėlį nuomojasi, tačiau kol kas veikloje jis nebuvo naudojamas, todėl žodiniu susitarimu laikinai juo naudotis buvo leidęs savo draugui, kurį atvykę mokesčių inspektoriai ir rado patalpose. Pastarasis pripažino, kad kuras priklauso jam, tačiau teigė, kad įsigijo jį iš Rusijos piliečio savo poreikiams tenkinti.

Patikrinimo metu buvo pastebėtos dar vienos tame pačiame sandėlyje esančio durys, kurios buvo užrakintos. Mokesčių inspekcijos darbuotojams įtariant, kad jose taip pat gali būti laikomas dyzelinis kuras, buvo paprašyta jas atrakinti. Tai padaryta buvo tik po ilgų įkalbinėjimų, pagrasinus kviesti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnus ir nupjauti durų spyną. Įėjus į patalpas, jose buvo rastos dar 4 talpos po 1 tūkst. litrų, pilnos dyzelinio kuro.

Už nelegaliai laikomą dyzelinį kurą asmeniui gresia bauda iki 20 tūkst. litų, teks sumokėti beveik 7 tūkst. litų akcizo mokesčio. Informacija bus perduota ir Muitinės departamentui, dėl pridėtinės vertės bei muito mokesčių priskaičiavimo.

„Fizinis asmuo, įsigijęs kuro savo asmeninėms reikmėms tenkinti, privalo užregistruoti talpyklą mokesčių inspekcijoje, vesti kuro apskaitą bei turėti jo įsigijimo dokumentus“, - sako Marijampolės AVMI viršininko pavaduotoja Birutė Akucevičienė, informuodama, kad šiais metais Marijampolės AVMI jau rado apie 10 tonų nelegalaus, iš Rusijos Federacijos įvežto kuro.

Marijampolės AVMI primena, jog gyventojai apie mokestinius pažeidimus informuoti gali paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildę anketą VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius