Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės pataisos namų riaušininkai prasitęsė nelaisvės laiką

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis septyniems nuteistiesiems, kurie Marijampolės pataisos namuose dalyvavo riaušėse, kurių metu buvo sužaloti kiti nuteistieji.
Pasivaikščiojimas po Lukiškių kalėjimą
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Artūras Bagdonavičius kalės 15 metų, Darius Leponis - 14, metų, Vilandas Sacevičius – 12 metų, Laimonas Balukonis – 11 metų, Raimondas Dundulis – 9 metus, Mantas Kristutis – pusdevintų metų, Vladimiras Avižen – 6 metus. Bausmės jiems paskirtos subendrinus su bausmėmis, skirtomis už nusikaltimas, už kuriuo jie pateko į pataisos namus.

Kaip pranešė teismas, septyni nuteisti vyrai, atlikdami laisvės atėmimo bausmę, 2012 metais rugsėjo 1 dieną Marijampolės pataisos namuose organizavo neteisėtą nuteistųjų sambūrį, turėdami tikslą viešai smurtauti ir pažeisti laisvės atėmimo vietoje nustatytą tvarką, aktyviai dalyvavo laisvės atėmimo vietoje laikomų asmenų riaušėse.

Jie nevykdė pataisos namų pareigūnų reikalavimų laikytis laisvės atėmimo vietoje nustatytos tvarkos, neteisėtai pasišalino iš lokalinio sektoriaus teritorijos, tyčia gadino pataisos namų tvoras, užraktus ir kitą inventorių, kurstė kitus nuteistuosius viešai smurtauti, apsiginklavę strypais, o vienas iš jų ir peiliu, nuteistųjų sambūryje bėgiojo kontrolės praleidimo posto ir klubo kiemuose, smurtavo kitų nuteistųjų atžvilgiu, todėl riaušių metu buvo sužaloti kiti nuteistieji, o Marijampolės pataisos namams padaryta materialinė žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius