-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 04 /12:21

Nepilnametės žagintoją ir jos tėvų žudiką pataisos namuose įtaria nužudžius kitą kalinį

Marijampolės pataisos namuose mirtinai sužalotas bausmę atliekantis nuteistasis (gim. 1980 m.), ketvirtadienį pranešė Kalėjimų departamentas. Žmogžudyste įtariamas asmuo yra 43 metų Robertas Raulynas – iki gyvos galvos kalintis nepilnametės žagintojas ir jos tėvų žudikas, skandalingai pagarsėjęs ir tuo, kad buvusiame Lukiškių kalėjime ant prižiūrėtojų šliūkštelėjo kibirą fekalijų.
Robertas Raulynas
Robertas Raulynas teisme 2018 m. / 15min nuotr.

Kaip skelbiama, trečiadienį, apie 18 val., Marijampolės pataisos namų pasivaikščiojimo kiemelyje konflikto metu vienas nuteistasis iki gyvos galvos sužalojo kitą nuteistąjį iki gyvos galvos, vežamas į Marijampolės ligoninę, nuo patirtų sužalojimų jis mirė.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Į įvykio vietą, anot departamento, iškart išvyko Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, taip pat pasitelkta Kalėjimų departamento prevencinė grupė.

Portalo delfi.lt žiniomis, žmogžudyste įtariamas asmuo yra Robertas Raulynas (gim. 1979 m.).

15min anksčiau pasakojo, kad šis nuteistasis yra iki gyvos galvos kalintis nepilnametės žagintojas ir jos tėvų žudikas, skandalingai pagarsėjęs ir tuo, kad ant buvusio Lukiškių kalėjimo prižiūrėtojo šliūkštelėjo kibirą fekalijų.

Pirminiais duomenimis, konflikto metu nuteistasis R.Raulynas savadarbe geležte sužalojo kitą nuteistąjį.

Pranešimą apie tai, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo Marijampolės pataisos namuose, ketvirtadienį popiet paviešino ir Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Marijampolės pataisos namuose mirtinai sužaloto nuteistojo, rašoma pranešime.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Ikiteisminio tyrimo pirminiais duomenimis, rugpjūčio 3 d. Marijampolės pataisos namuose, pasivaikščiojimo kiemelyje, sukonfliktavo du iki gyvos galvos nuteisti vyrai. Pirminiais duomenimis, konflikto metu nuteistasis R.Raulynas savadarbe geležte sužalojo kitą nuteistąjį. Nukentėjusysis, vežamas į Marijampolės ligoninę, nuo patirtų sužalojimų mirė.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 1 dalį („Nužudymas“).

Kalėjimų departamento ir Marijampolės pataisos namų administracija apgailestaudama reiškia užuojautą nužudyto nuteistojo artimiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius