-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampoliečiai prie Šešupės sėlino pasiimti kontrabandinių rūkalų

Penktadienio naktį VSAT pareigūnai pasienyje su Rusija sulaikė keturis marijampoliečius, kurie prisipažino ėję link sienos paimti cigarečių dėžių.
VSAT patrulis pasienyje su Rusija
VSAT patrulis pasienyje su Rusija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad penktadienį apie 3.30 val. VSAT Lazdijų ir Pagėgių rinktinių pareigūnai naktinio matymo įranga ties Vilkaviškio rajono Lauckaimio kaimu užfiksavo link sienos sėlinančią grupelę asmenų. Netoli Širvintos upės, kurios viduriu eina siena su Rusija, pasieniečiai pradėjo sulaikymą. Visi keturi asmenys bandė bėgti, tačiau buvo apsupti VSAT pareigūnų ir sulaikyti.

Apklausos metu paaiškėjo, kad jie yra 17-os, 21-erių, 26-erių ir 29-erių marijampoliečiai. Jie valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomų pasieniečių leidimų čia patekti.

Sulaikytieji VSAT pareigūnams prisipažino į šias apylinkes atvažiavę automobiliu ir tamsoje ėję prie Šešupės, kur planavo paimti dėžes su rusiškomis cigaretėmis. Nuo Marijampolės, kur gyvena ši ketveriukė, iki sulaikymo vietos yra apie 50 kilometrų.

Už tai, kad neturėjo privalomų leidimų ir pažeidė Pasienio teisinio režimo taisykles, VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pasieniečiai marijampoliečiams pradėjo administracinių bylų teisenas. Už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 Lt.

Į Kudirkos Naumiesčio užkardą iš Marijampolės taip pat buvo iškviestas nepilnamečio sulaikytojo tėvas. Jam pasieniečiai perdavė septyniolikmetį ir už sūnaus nepriežiūrą pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinktą medžiagą VSAT pareigūnai perduos Marijampolės apylinkės teismui, kuris spręs, kaip bausti tėvą.

Marijampoliečių apsilankymo pasienyje aplinkybes taip pat aiškinasi VSAT operatyvininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius