Mašiną tikrinusius muitininkus puolė du cigarečių kontrabandininkės šunys

Antradienio pavakare į Lavoriškių muitinės postą atvykusi latvė muitininkus ketino atgrasyti nuo tikrinimo dviem koviniais šunimis.
Latvės šunys
Latvės šunys / Muitinės nuotr.

Kaip rašoma Muitinės departamento pranešime, „Mercedes Benz“ mikroautobusu į muitinės postą atvykusi Latvijos pilietė T.S. pareigūnams deklaravo jokių prekių, už kurias nustatyti importo muitai ir mokesčiai arba taikomi draudimai ir apribojimai, nevežanti. Tačiau pareigūnams nesprendus patikrinti moters vairuojamą automobilį ir atidarius autobuso galines duris, garsiai lodami ant pareigūnų šoko du kovinės veislės šunys. Moteris apie jų buvimą mikroautobuse neįspėjo muitininkų, taip pat nebuvo pasirūpinusi, kad jos vežami gyvūnai dėvėtų antsnukius.

Tačiau patyrusių pareigūnų agresyvūs šunys neišgąsdino, uždarę garsiai lojančius šunis jie vis tiek ėmėsi detalios mikroautobuso patikros. Netrukus mašinos salone po sėdynėmis ir asmeniniais daiktais muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių slėptuvių.

Iš viso kartu su šunimis keliaujanti latvė per valstybės sieną bandė pervežti 3 tūkst. 500 pakelių „Premjer“ ir 500 pakelių „Fest“ cigarečių su Baltarusiškom banderolėmis. Jų vertė – beveik 30 tūkst. litų. Nelegaliai gabenti rūkalai ir automobilis sulaikyti. Moteriai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jai gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų bei transporto priemonės konfiskavimas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius