-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažamečių ir nepilnamečių prievartautojas iš Naujosios Akmenės stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje galimu mažamečių ir nepilnamečių žaginimu, prievartavimu, pratinimu nepilnamečius asmenis ne gydymo tikslais vartoti psichotropines ar narkotines medžiagas ir kitais nusikaltimais kaltinamas Naujosios Akmenės gyventojas.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime, teismui perduotoje didelės apimties baudžiamojoje byloje nustatyta, kad kaltinamasis V.G. padarė 12 nusikalstamų veikų už kurias numatyta griežta baudžiamoji atsakomybė.

Po Šiaulių apskrities VPK pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo nustatyta, kad 38 m. V.G. nuo 2008 m. iki 2009 m. Naujojoje Akmenėje, panaudodamas fizinį ir psichologinį smurtą išžagino ir seksualiai prievartavo tirs mažametes bei dvi nepilnametes merginas. Nustatyti ir išaiškinti 7 šios kategorijos nusikalstamų veikų epizodai.

Tyrimui vadovavęs prokuroras Virginijus Kulikauskas pažymėjo, kad V.G. yra kaltinamas ir dėl to, kad dar 2004 m. išgabeno nukentėjusiąją V.P. jos sutikimu iš Lietuvos Respublikos į Ispanijos Karalystę prostitucijai.

Taip pat nustatyta, kad kaltinamasis 2008 m.- 2009 m. į jo butą susirinkusiems nepilnamečiams asmenims siūlė rūkyti narkotinę medžiagą – kanapes ir jų dalis, bei vartoti psichotropinę medžiagą – amfetaminą, demonstravo pornografinio turinio dalykus nepilnamečiams.

Tyrimo metu V.G. ėmėsi neteisėtų veiksmų, kad viena iš nukentėjusiųjų duotų melagingus parodymus jo naudai. Kaltinamajam teks atsakyti ir dėl neteisėto poveikio nukentėjusiajam darymo.

Kaltinamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota Šiaulių apygardos teismui.

Už sunkiausią iš kaltinamojo V.G. galimai padarytų nusikalstamų veikų (mažametės išžaginimo) baudžiamasis kodeksas nustato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius