Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažametę tvirkinęs kaunietis kalės ilgus metus

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 54 m. R.K., kuris buvo kaltinamas labai sunkių nusikaltimų padarymu: mažametės išžaginimu, tvirkinimu, seksualiniu prievartavimu.
Mergaitė
Mergaitė / Š. Mažeikos BFL nuotr.

Už šiuos nusikaltimus jis nuteistas 14 m. laisvės atėmimo bausme, atliekant ją pataisos namuose. Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų skyriaus prokuroro Virginijaus Sokolovo prašymu teismas iš R.K. nukentėjusiajai priteisė 30 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

„Prašiau teismo R.K. pripažinti kaltu ir siūliau jam skirti 14 m. laisvės atėmimo bausmę. Kauno apygardos teismas įvertino ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą ir su šiuo bausmės dydžiu sutiko“, – sakė ikiteisminį tyrimą kontroliavęs ir organizavęs V.Sokolovas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2007 m. vasarą R.K. mažametę tvirkino sugyventinės bute, esančiame Kaune. Jis pasakodavo mergaitei apie moters ir vyro lytinius santykius, rodydavo pornografinio turinio vaizdo įrašus, mergaitės akivaizdoje santykiaudavo su jos motina, žadindamas ją iš miegų, liepdavo jai tai stebėti. Tų pačių metų rudenį R.K., nusivežęs mažametę į netoliese Kauno esantį mišką, išžagino.

Baudžiamasis kodeksas už mažamečio asmens tvirkinimą numato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų, už seksualinį prievartavimą – nuo trejų iki trylikos metų, o už išžaginimą – nuo penkių iki penkiolikos metų.

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, šiais metais apygardos teritorijoje seksualinę prievartą patyrė 6 asmenys. Praėjusiais metais užregistruota 13 išžaginimo ir 6 seksualinės privartos atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius