Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiečių pinigai Telšių policijos pareigūnų nesugundė

Pirmadienį apie 17.30 val. paskambinęs anonimas pranešė, kad keliu Šiauliai–Palanga Telšių link važiuoja „Crycler pacifica“ markės automobilis, kurio vairuotojas, kaip įtariama, neblaivus. Informacija buvo perduota dirbantiems patrulių ekipažams.
Kyšis
Kyšis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Išskubėjęs pasitikti atvykstančių „svečių“ patrulių būrio ekipažas netrukus automobilį pastebėjo riedantį „Brančos“ kavinės link. Vairuotojas, pamatęs policiją, skubiai įsuko į šalia esančios degalinės teritoriją, bet pasprukti nepavyko – policijos mašina užblokavo kelią, teigiama išplatintame pranešime.

Gauta informacija pasitvirtino – tik priėjus prie vairuotojo padvelkė stiprus alkoholio kvapas. Vairuotojas buvo pakviestas į tarnybinį automobilį pasitikrinti blaivumui. Trisdešimt septynerių metų Mažeikių r., Ketūnų k. gyventojui V. J. nustatytas sunkus (2,67 promilių) girtumo laipsnis.

Tuo metu griuvinėdamas prie tarnybinio policijos automobilio prišlitiniavo ir keleivis. Jis pradėjo pareigūnams aiškinti, ką reikia daryti, o ko ne, nereagavo į draugišką pasiūlymą pasitraukti ir netrukdyti. Netgi daugiau – pradėjo nurodinėti, kad paleistų „draugelį“, nes gali susilaukti nemalonumų. Teko abu vežtis į Telšių apskrities VPK.

Kabinete pildant protokolą vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą, patruliams pasiūlė 400 litų kyšį ir pinigus padėjo ant stalo. Pareigūnai „dovanėle“ nesusigundė. Dėl vairavimo neblaiviam V. J. surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal LR ATPK 129 str. Dėl bandymo papirkti pareigūnus pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. Mažeikių rajono gyventojas sulaikytas.

Beje, nemalonėn pakliuvo ir kartu važiavęs metais vyresnis bičiulis S. D., gyvenantis tame pačiame kaime. Pastarąjam nustatytas vidutinis (2,43 promilių) girtumas. Už trukdymą savo aiškinimais, komentarais bei nurodymais pareigūnams įforminti KET pažeidimą bei pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje surinkta medžiaga administracinei bylai iškelti pagal LR ATPK 178 str.

Naktį abu vyrai praleido saugiai policijos komisariato laikino sulaikymo kamerose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius