Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių naftos įmonės teritorijoje liepsnojo kompresorius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusių trijų parų rezultatus.
Ugniagesiai
Ugniagesiai. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Per praėjusias tris savaitgalio paras šalyje kilo 91 gaisras. Jų metu žuvo 2 žmonės, pirmadienį informuoja PAGD atstovai.

Pirmadienio ankstų rytą Mažeikių rajone, Juodeikiuose, AB „ORLEN Lietuva“ negamybinėje teritorijoje, už įmonės tvoros užsiliepsnojo kompresorius. Per gaisrą apdegė kompresoriaus elektros instaliacija, akumuliatorius, korpusas, variklis, padangos. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Šeštadienio rytą apie 7 val. 45 min. Šilalės rajone, Girgiškės kaime, užsiliepsnojo lauko virtuvė. Dar iki ugniagesių atvykimo viduje sprogus dviem buitiniams dujų balionams, jų skeveldros smarkiai sužalojo padėjusį gesinti gaisrą 60-metį kaimyną, kuris ligoninėje mirė. Per gaisrą sudegė medinis pastatas, o nelaimės aplinkybės tiriamos.

Sekmadienį apie 10 val. 40 min. gautas pranešimas apie kilusį gaisrą Vilniaus rajone, Juodonių kaime, kol kas nenustatyto savininko gyvenamajame name. Mediniame pastate buvo rasti 2 buvę gaisro židiniai: virtuvėje sudegė užuolaidos, o kambaryje sudegė fotelis, apdegė grindys. Gaisravietėje buvo rastas 79-erių metų moters kūnas. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti. Įvykis tiriamas.

Penktadienį apie 14 val. 30 min. gaisras kilo Klaipėdoje, Pilies gatvėje, AB „Klaipėdos laivų remonto” dyzelinio cecho pastate įrengtoje pirtyje. Atskubėjus ugniagesiams, pirmas pastato aukštas buvo pilnas dūmų, tad ugniagesiai iš darbinio cecho pirmame aukšte evakavo 20 žmonių. Gaisro metu išdegė pirties patalpa, 10 plastikinių dušo kabinų, sudegė suoliukai ir spintelės. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 48 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo 3 žmones bei ištraukė net 5 skenduolius.

Penktadienį Pasvalyje, ties Kalno gatve, iš Lėvens upės, už 1,5 metro nuo kranto, buvo ištrauktas nuskendęs kol kas nenustatytos tapatybės vyras.

Sekmadienį apie 15 val. 30 min. iš policijos buvo gautas pranešimas, jog Druskininkų savivaldybėje, Latažerio ežere, plūduriuoja nuskendęs žmogus. Ugniagesiai ištraukė skenduolį į krantą. Spėjama, kad tai gali būti dar pernai lapkričio 18 dieną nuskendęs 71 metų vyras. Tą pačią dieną Žagarėje, Raktuvės gatvėje, buvo rasta ir ištraukta į šulinį įkritusi ir nuskendusi 81 metų senolė. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Vakar Pasvalio rajone, Dagių kaime, Mūšos upėje buvo rastas už nuvirtusio medžio plūduriuojantis skenduolis. Ugniagesiai gelbėtojai kūną ištraukė ir perdavė policijos ekspertams. Žmogaus tapatybė dar aiškinama. O Šiaulių ugniagesiai tą patį sekmadienį Dengtilčio kaime iš Dubysos upės ištraukė dar sausio mėnesį nuskendusį 27-erių vyrą.

Dar vieną vakar anksti ryte Šilutės rajone, Rusnės miestelyje, Skirvytės upėje skendusį 44-erių  vyrą, laimė, pavyko išgelbėti. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikų globai.

Ledas nutirpo dar ne nuo visų vandens telkinių, tačiau jis jau labai netvirtas, tad gelbėtojai dar kartą prašo gyventojų, o ypač žvejų ant jo nelipti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius