Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių pareigūnai demaskavo „velnio lašų“ gamybos fabrikėlį

Tikrindami turimą informaciją dėl galimai gaminamos ir realizuojamos naminės degtinės, ketvirtadienį Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai, apie 14.30 val. apsilankė Tirkšlių miestelyje, Mažeikių rajone pilietei A. T. priklausančioje sodyboje.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / Šilutės policijos nuotr.

Kaip rašoma mažeikių policijos pranešime, šeimininkė tokių „nepageidaujamų“ svečių tikrai nesitikėjo sulaukti ir, žinoma, nelaukė. Deja, sodybą pareigūnams teko apžiūrėti.

Kiemo teritorijoje esančiame mediniame namelyje-„vasarinėje“, aptiko įrenginį, panašų į aparatą naminei degtinei gaminti, čia taip pat rasta ir paimta apie 50 litrų naminės degtinės bei apie 110 litrų raugo naminei degtinei gaminti.

Pagal šį faktą pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. „Neteisėtas namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas turint tikslą realizuoti ar realizavimas“.

Na, o keturiasdešimt vienerių moteriškei už „velnio lašus“ gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Šiemet Mažeikių rajono policijos komisariate jau yra pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai dėl „Neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo turint tikslą realizuoti ar realizavimo“.

Pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 177 str. „Naminės degtinės, brogos arba kitų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimas, įgijimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas“ per šiuos metus jau yra surašyti 54 protokolai, o baudų paskirta už 24  tūkst. 800 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius