Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių rajone liepsnos akimirksiu prarijo namą: „Dabar kasmet švęsime dar vieną gimtadienį“

Mažeikių rajone gyvenanti Pranauskų šeima per akimirką neteko namų. Liepsnos pasiglemžė viską. Giminaičiams paprašius, į pagalbos šauksmą atsiliepė dešimtys žmonių. Pranauskai sako nė nesitikėję tokio gerumo. Dabar šeima glaudžiasi pas močiutę. Sako, jog niekuo skųstis negali, nes penkeriukė kasmet balandžio 17-ąją galės švęsti šeimos gimtadienį. Juk jei liepsnos būtų įsižiebusios naktį, galbūt jų nebūtų likę gyvų...
Po gaisro Mažeikių rajonešeima liko be namų
Po gaisro Mažeikių rajonešeima liko be namų / S. Gelžinytės nuotr.

Nelaimė įvyko šeštadienio rytą. 9.25 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Mažeikių rajone, Viekšnių seniūnijos Kapėnų kaime dega namas. Į įvykio vietą buvo išsiųstos Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Namą liepsnos prarijo itin greitai. Be stogo virš galvos liko keturis vaikus auginanti graži šeima.

Laima Pranauskė 15min pasakojo, jog viskas įvyko labai greitai.

„Viskas įvyko ryto metu, kai buvom pabudę. Aš buvau viršuje su vaikais, vyriškis norėjo eit kavytės pasidaryt rytinės. Jis priėjo prie verandos durų ir išgirdo kaukiantį detektorių. Jei ne detektorius, gal nebūtų tiek susiorientavęs, kad kažkas vyksta. Išgirdęs kauksmą pradėjo žiūrėt iš kur, o atidarius verandą įbloškė ugnį į namus. Ten tebuvo spinta su rūbais ir vaikiškas keturratis, daugiau jokių prietaisų nebuvo. Galvojam, kad galėjo gal nuo jo... Vasarį pirkome keturratį vaikui trijų metų gimtadienio proga. Jis stovėjo verandoje, kai parnešiau iš lauko, išsikrovęs“, – pasakoja keturių vaikų, dešimties, penkerių, trijų metukų ir dešimties metų mažylio mama.

Ten tebuvo spinta su rūbais ir vaikiškas keturratis, daugiau jokių prietaisų nebuvo. Galvojam, kad galėjo gal nuo jo...

Ji pasakoja, jog šeima iš namų išlėkė su miego drabužiais, o namai supleškėjo jų akyse.

„Gaisrininkas sakė, kad jei nakties metu, būtume visi užmigę. Dabar tokia diena bus gimtadienis visos šeimos, kad išgyvenome“, – sakė moteris.

Dėl tragedijos labiausiai išgyvena vyriausias šeimos sūnus, dešimtmetis, norėjęs iš liepsnų gelbėti savo kuprinę su knygomis. Pirmadienį tragedijos paliesti vaikai liko namuose, į darželį iškeliavo tik viena atžala.

„Didysis labai išgyvena, knygos sudegė, norėjo grįžti gelbėti kuprinę, bet spėjau už rankutės sulaikyti, – graudinosi L. Pranauskė, dėkodama visiems, prisidėjusiems savo pagalba. – Paramą didelę gavom, iš aplinkinių labai daug neabejingų, viskuo dalinas, esam labai dėkingi visiems. Buvom apsidraudę, nes būstas pirktas su kreditu. Tikimės sugrįžti į savo namus, žiūrėsime, kaip kas bus“.

Pati Kapėnų kaime užaugusi moters pasakoja, jog šeima name pradėjo gyventi prieš maždaug trejus metus, prieš tai tvarkėsi namą, įsikūrinėjo. Daugiavaikė šeima viliasi sugrįžti į savo erdvę, o kol kas nesiskundžia, sako, svarbiausia plaka jų širdys.

„Mamytė priėmė, svarbu stogas virš galvos, sotūs, laimingi ir skųstis nebėra ko. Norėtųsi didesnės erdvės, bet ką turim, užtenka“, – kalbėjo L. Pranauskė.

Sulaukė gerumo

Pagalbos socialiniuose tinkluose paprašiusi moters pusseserė Simona Gelžinytė sako buvusi nustebinta, kiek daug gerų žmonių ištiesė pagalbos ranką.

„Šiandien surinkinėjau daiktus – rūbų, žaislų žmonės davė, jau visko kaip ir pakanka šiuo metu, tačiau finansinė pagalba reikalinga. Daug gerų žmonių, nusistebėjome... Ir šaldytuvą pasiūlė, ir vežimėlį. Graži šeima, tvarkėsi kaip galėjo, stengėsi, neturi jokių socialinių problemų, prižiūrėti vaikai, tik tokia skaudi nelaimė...Viduj nieko nebeliko“, – sakė S. Gelžinytė.

Pagalbos ranką šeimai turėtų ištiesti ir seniūnija. Pirmadienį atstovai aplankė šeimą.

Norintys pagelbėti šeimai, kviečiami paaukoti pervedant per banką (LT277044060008051970, LAIMA PRANAUSKĖ Paskirtis: Parama) arba PayPal: simonagelzinyte2001@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius