-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikių rajone tarnyboje nuo šūvių žuvęs pareigūnas – vienas geriausių Lietuvos kinologų

Penktadienio rytą į pagalbą žmonėms skubėjęs ir nuo įtariamojo Stasio Braso kulkų žuvęs Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas Saulius Žymantas buvo vienas geriausių Lietuvos kinologų, su savo šunimi išaiškinęs ne vieną nusikaltimą ir tapęs prizininku įvairiose varžybose.
Saulius Žymantas
Saulius Žymantas / Policijos archyvo nuotr.

Apie įvykį skaitykite čia: Drama Birbiliškėje – namo padegėjas vieną pareigūną nušovė, kitą sužeidė: ginkluotas S.Brasas dingo

19 metų policijoje dirbęs 40-metis S.Žymantas buvo puikiai žinomas ir gerbiamas kolegų ne tik Mažeikiuose, bet ir visoje Lietuvoje. Jis policijos bendruomenėje pagarsėjo kaip vienas geriausių Lietuvos kinologų.

„Tai yra labai geras pareigūnas, užaugino labai gerą šunį. Policijos bendruomenė neteko labai gero darbuotojo“, – 15min sakė Kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos viršininkas Aleksandras Aleksandravičius.

Dar 2014 metais 15min rašė apie S.Žymantą, kai jo komandą papildė 2 mėnesių belgų aviganis Grantas.

Policijos archyvo nuotr./Saulius Žymantas su augintiniu Grantu
Policijos archyvo nuotr./Saulius Žymantas su augintiniu Grantu

Po sudėtingų mokymų ši komanda jau skynė laurus ne tik Lietuvoje. Štai 2017 metais vykusiose varžybose, kur dalyvavo ir Lenkijos, Estijos ir Latvijos kinologai, S.Žymantas su Grantu užėmė antrąją vietą.

„Jis ne kartą buvo prizininku įvairiose varžybose, – pasakojo A.Aleksandravičius. – Jis pasižymėjęs ir darbe. Jis šunį paruošė ieškoti tiek narkotinių medžiagų, tiek sekti žmones, tiek sulaikyti.“

Anot pašnekovo, ši komanda yra ne kartą dalyvavusi sėkmingose operacijose.

Per metus policijoje S.Žymantas buvo skatintas 12 kartų. 2018 metais jis apdovanotas trečio laipsnio atminimo ženklu už ištarnautus metus.

Telšių apskrities policijos vadas Remigijus Rudminas sakė, kad žuvęs pareigūnas turėjo didžiulę patirtį.

„Šita situacija atsitiko, matyt, ne nuo pareigūno priklausančių aplinkybių“, – sakė jis.

Jis reiškė užuojautą S.Žymanto artimiesiems, draugams ir pažįstamiems.

„Pareigūnai buvo išlipę iš automobilio, bendravo su įtariamuoju, kuris buvo namo viduje. Tikimybė yra tokia, kad šūviai buvo paleisti neatidarius durų“, – sakė R.Rudminas.

VIDEO: Mažeikių rajone – pareigūno žūtis: Telšių apskrities policijos vado komentarai iš įvykio vietos

Šalies vadovai reiškia užuojautą

Netrukus po žinios apie pareigūno mirtį, užuojautą jo artimiesiems paskelbė generalinis policijos komisaras Renatas Požėla ir vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

„Reiškiu gilią ir nuoširdžią užuojautą tarnybos metu žuvusio Mažeikių raj. policijos komisariato pareigūno Sauliaus Žymanto šeimai, artimiesiems, kolegoms ir visai policijos pareigūnų bendruomenei, – paskelbė R.Tamašunienė. – Pareigūnas neteko gyvybės atlikdamas savo tarnybinę pareigą, policijai gavus pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje. Be galo liūdna ir sunku suvokti, kad tokią kainą teko sumokėti šiam sąžiningai pareigą – saugoti visuomenę – vykdžiusiam pareigūnui. Šiuo sunkiu metu linkiu policijos bendruomenei vienybės, tvirtumo ir susitelkimo. Tikiu, kad Lietuvos policija, nepaisydama šio tragiško įvykio, ir toliau nepriekaištingai atliks savo misiją – ginti, saugoti padėti.“

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą Mažeikių rajone žuvusio policijos pareigūno Sauliaus Žymanto artimiesiems ir linki stiprybės sužeistai policijos pareigūnei.

„Policijos pareigūno žūtis visada yra ypač skaudus įvykis. Netekome drąsaus ir pareigingo žmogaus, skubėjusio kitiems į pagalbą. Reiškiu nuoširdžią užuojautą policijos pareigūno Sauliaus Žymanto šeimos nariams ir draugams“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat išreiškė palaikymą per incidentą Mažeikių rajono Viekšnių seniūnijos Birbiliškės kaime sužeistai policijos pareigūnei.

„Linkiu kuo greičiau pasveikti, išlikti stipriai ir toliau vykdyti policijos misiją – ginti, saugoti ir padėti“, – sakė šalies vadovas.

Užuojautą pareiškė ir premjeras Saulius Skvernelis. „Tai labai skaudi žinia tiek Lietuvos policijos bendruomenei, tiek ir visuomenei. Ši tragedija dar kartą parodo, koks rizikingas ir pavojingas pareigūnų darbas“, – pranešime cituojamas premjeras.

„Neabejoju, kad kaltininkas sulauks deramo atpildo, o policijos vadovybę raginu kruopščiai išanalizuoti situaciją bei imtis visų būtinų priemonių tam, kad pareigūnai būtų maksimaliai apsaugoti“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius