Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiuose prie baro Vitalijumi Klyčko pasijutęs vaikinas užtarimo ieško Aukščiausiajame Teisme

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Mindaugas Girčys kaltinamas vienu smūgiu parbloškęs iškart du varžovus.
Mindaugas Girčys
Mindaugas Girčys / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šios bylos duomenimis, Mindaugas Girčys Mažeikiuose, prie baro „Bildukas“, mosavo kumščiais taip, tarsi būtų bokso pasaulio čempionas iš Ukrainos.

Tiksliau, mažeikiškiui pakako vieno esminio smūgio, kuriuo patiesė ant žemės ne tik savo varžovą, bet ir dar vieną šalia buvusį niekuo dėtą vyrą.

Tačiau Aukščiausiajam Teismui M.Girčys skundžiasi, kad žemesnės instancijos teismų jam skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė – nepagrįsta ir nepelnyta. Nenori nuteistasis mokėti ir per 60 tūkst. litų, iš jo priteistų atlyginti žalą nukentėjusiesiems.

Nors naktinį konfliktą prie baro užfiksavo „Bilduko“ apsaugos kameros, M.Girčys Aukščiausiajame Teisme įrodinėja esąs visiškai nekaltas.

Rimtas pasekmes turėjęs konfliktas Mažeikių naktinėje užeigoje įsiplieskė dar 2009 m. rugpjūčio 1-osios naktį. Bare susipykę vyrai santykių pasiaiškinti išėjo į gatvę.

Bylos duomenimis, M.Girčio smūgis varžovui buvo triuškinamas – vyrui lūžo nosis, buvo išmušti 3 dantys. Maža to, griūdamas nukentėjusysis kliudė netoliese stovėjusį dar vieną neblaivų asmenį. Pastarasis taip trenkėsi į žemę, jog net skilo kaukolė, t. y. buvo sunkiai sutrikdyta asmens sveikata.

Vien už tai šiam nukentėjusiajam iš M.Girčio priteista 40 tūkst. litų kompensacija.

Vienas smūgis buvo toks stiprus, kad vienam vyrui lūžo nosis ir išbyrėjo trys dantys, o kitam tuo pačiu pargriautam žmogui suskaldyta kaukolė.

M.Girčys pripažintas kaltu dėl šio išpuolio iškart prieš du asmenis 2010 m. birželio mėnesio Mažeikių rajono apylinkės teismo nuosprendžiu. Kad teismo verdiktas teisingas, 2011 m. spalį patvirtino Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendis įsiteisėjo iškart, tačiau M.Girčys dar buvo paliktas laisvėje, nes bausmės vykdymą jam atidėjo.

Tačiau jauną vyrą teko suimti, kai netrukus jis nusikalto dar kartą ir buvo nuteistas už dokumentų klastojimą (pagal LR Baudžiamojo kodekso 300-ojo straipsnio 2 dalį: „Tas, kas pagamino netikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą arba suklastojo tikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą, arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.“)

Abu nuosprendžius subendrinus, M.Girčiui skirta reali 3,5 metų nelaisvė.

Todėl į Aukščiausiajį Teismą M.Girčį jau atvežė konvojaus pareigūnai.

Nuteistasis ir jo gynėjas LAT teisėjams pamėgino įrodyti, kad ši byla abiejų instancijų teismuose išnagrinėta netinkamai, nuteistojo kaltė – neįrodyta. Klaidos sutrukdė teismams tinkamai išnagrinėti bylą ir priimti teisėtą nuosprendį bei nutartį. M.Girčio kaltumas esą grindžiamas tik vaizdo įrašu, kuriame dėl prastos kokybės ne itin daug galima įžvelgti. Gynyba pabrėžia, jog net patys nukentėjusieji negalėjo pasakyti, kad nukentėjo būtent nuo M.Girčio. Nuteistasis neneigia, kad lemtingą vakarą ėjo į barą linksmintis vilkėdamas šviesiais marškinėliais, tačiau tokių lankytojų galėjo būti ir daugiau.  

„Kaltu neprisipažįstu, nes šio nusikaltimo nepadariau. Prašau mano skundą tenkinti“, – LAT teisėjams posėdyje pareiškė M.Girčys.

Skundą išnagrinėjusi kolegija galutinį ir neskundžiamą verdiktą žada skelbti kovo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius