Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mažeikiuose turto prievartautojai ne tik negavo skolos vekselio, bet neteko ir hašišo

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje turto prievartavimu kaltinami du 23-ejų ir 35-erių metų mažeikiškiai. Vyresnysis asmuo taip pat kaltinamas neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.
Rastas hašišas
Rastas hašišas / Lietuvos policijos nuotr.

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, buvo pradėtas kai į policiją pagalbos kreipėsi vyras, pranešęs apie kelių asmenų pagrobtą ir „Mercedes“ markės automobiliu nežinoma kryptimi išvežtą jo 25-erių metų draugą.

Istorija, kai kaltinamųjų automobilyje atsidūrė iš užsienio neseniai grįžęs mažeikiškis, nutiko praėjusių metų sausį. Nukentėjusysis leido vakarą pas draugą bute, vėliau prie jų prisijungė dar vienas draugas, kuris pakvietė bičiulius išeiti į kiemą parūkyti. Bestovint lauke prie jaunuolių privažiavo du automobiliai, iš kurių išlipo būrys vyrų. Keli iš jų pasiūlė nukentėjusiajam važiuoti kartu su jais pasikalbėti, tačiau šiam nesutikus, vienas iš nepažįstamųjų sudavė bendrauti nepanorusiam mažeikiškiui kumščiu į krūtinę ir jėga įsodino į automobilį.

Automobiliams pajudėjus kaltinamieji paėmė iš vyro telefoną ir jį išjungė. Važinėjant po Mažeikius jie įvairiais būdais reikalavo pagrobtojo pasirašyti skolos vekselį.

Kaltinamieji aiškino sakydami, kad jei vekselio nepasirašys, bus sumuštas. Laimei, automobilį laiku sustabdė ir vyrą išlaisvino operatyviai į gautą pranešimą apie pagrobimą sureagavę policijos pareigūnai.

Abu vyrai, bandę įkalbėti mažeikiškį pasirašyti skolos vekselį, buvo sulaikyti. Jie kaltės nepripažino, esą tik norėjo pasikalbėti su į automobilį įsodintu asmeniu.

Pareigūnams kilus įtarimų, kad asmenys vykdo ir kitokio pobūdžio nusikalstamas veikas, tą pačią naktį, 35-erių kaltinamojo nuomojame name Mažeikiuose buvo atliktos kratos. Jų metu, pareigūnai rado beveik 200 gramų kanapių dervos.

Baudžiamasis kodeksas turto prievartavimu kaltinamam 23-ejų asmeniui numato laisvės atėmimą iki 8 metų, o jo bendrui, be šio nusikaltimo dar kaltinamam ir neteisėtu disponavimu dideliu kiekiu narkotinių medžiagų numato laisvės atėmimą iki 15 metų, informuoja Generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius