Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiuose žuvo artėjančio traukinio signalų neišgirdęs 16-metis

Trečiadienį Mažeikiuose žuvo jaunuolis, kuris artėjančio traukinio signalų negirdėjo, kadangi įžengdamas į perėją klausėsi muzikos, praneša Valstybinė geležinkelio inspekcija.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Sigito Strazdausko/„Santarvės“ nuotr.

Kaip 15min informuoja VGI, tragiška nelaimė įvyko trečiadienį, apie 14 val., netoli Mažeikių geležinkelio stoties esančioje pėsčiųjų perėjoje, kai prekinis traukinys mirtinai traumavo 16 metų jaunuolį, kuris, pirminiais duomenimis, ėjo iš mokyklos.

Įvykio liudininkai teigia, jog vaikinas ėjo nuleidęs galvą su ausinukais. Traukinio mašinistas pastebėjęs link geležinkelio pėsčiųjų perėjos artėjantį jaunuolį net keletą kartų panaudojo garsinį signalą, tačiau vaikinas jo negirdėjo.

Tik įžengęs į perėją, jaunuolis pastebėjo artėjantį traukinį, tačiau pasitraukti nebespėjo. Dėl stipraus susidūrimo su traukiniu, jaunuolis žuvo vietoje.

VGI skaičiuoja, kad 80 km/val. važiuojančio traukinio stabdymo kelias, siekia ~1,25 km., todėl net pastebėjus asmenį ant geležinkelio bėgių, susidūrimas su juo yra neišvengiamas.

VGI primena, jog ketinant kirsti geležinkelio pervažą būtina sustoti, apsidairyti bei įsiklausyti ir tik įsitikinus, jog neartėja jokia bėginė transporto priemonė, kirsti geležinkelio pervažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius