-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medienos apdirbėjui už nelegalaus darbo organizavimą teismas skyrė 20 tūkst. litų baudą

Kauno apygardos teismas priėmė nutarimą, kuriuo medienos apdirbėjui iš Lazdijų rajono Jeronimui Matulevičiui paliko galioti žemesnės instancijos teismo skirtą 20 200 litų baudą už darbo santykių slėpimą ir nelegalaus darbo organizavimą.
Medienos pramonė
Medienos pramonė / LŽ nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos (Kauno AVMI) inspektoriai, operatyvaus patikrinimo metu atvykę į J.Matulevičiaus medienos apdirbimo aikštelę, rado prie medienos pjovimo staklių dirbančius tris asmenis. Nė vienas iš jų negalėjo pateikti darbuotojų pažymėjimų ar kitų dokumentų, patvirtinančių vykdomos veiklos legalumą. Mokesčių inspektoriams ėmus aiškintis situaciją, du besidarbuojantieji teigė pas J.Matulevičių dirbantys pagal verslo liudijimą, trečiasis gi aiškino, jog tiesiog padeda geram draugui.

„Patikrinimo metu nustatyta, jog verslo liudijimais, kuriuos dirbantiesiems nupirko pats J.Matulevičius, mėginta slėpti darbo santykius. Medienos apdirbimo aikštelėje dirbantieji naudojosi savininko įrankiais ir priemonėmis, o darbus paskirstydavo taipogi jis pats, asmenys dirbo tik darbo dienomis po 8 aštuonias valandas, vidutiniškai gaudami iš J.Matulevičiaus apie 50 litų už dieną.

J.Matulevičius, vykdydamas individualią veiklą, su minėtais asmenimis nesudarė darbo sutarčių ir apie jų darbo pradžią nepranešė „Sodros“ teritoriniam skyriui, taip leisdamas jiems dirbti nelegaliai.

J.Matulevičius, vykdydamas individualią veiklą, su minėtais asmenimis nesudarė darbo sutarčių ir apie jų darbo pradžią nepranešė „Sodros“ teritoriniam skyriui, taip leisdamas jiems dirbti nelegaliai. Tai konstatavo ir teismas, palikęs galioti žemesnės instancijos teismo skirtą per 20 tūkst. litų baudą“, - teigia Kauno AVMI viršininkas Gintautas Muznikas, pažymėdamas, kad siekiantys išvengti su darbo santykiais susijusių mokesčių neretai juos mėgina dangstyti verslo liudijimais.
J.Matulevičius už nelegalų darbą buvo baustas ir anksčiau.

VMI primena, kad gyventojai apie neapskaitomas pajamas, „vokeliuose“ mokamus atlyginimus ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius