Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medienos plokštės slėpė 1,5 milijono litų vertės cigarečių kontrabandą (nuotraukos)

Lietuvos muitinės pareigūnai pirmadienio vakarą Vilniaus prieigose sulaikė krovininį vilkiką, kuriame aptiko gudriai užmaskuotą rusiškų cigarečių kontrabandą.
Iškraunama cigarečių kontrabanda
Iškraunama cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Apie pusantro milijono litų vertės rūkalų siunta buvo paslėpta medienos plokštėse įrengtose ertmėse.

Vilniaus teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai pirmadienį kelyje Medininkai–Vilnius vykdydami sustiprintos kontrolės priemones apie 16 val. patikrinti sustabdė Rusijos piliečio V.K. vairuojamą krovininį vilkiką Volvo.

Kadangi vairuotojas itin audringai reagavo į pareigūnų norą patikrinti automobilio krovinį, muitininkams kilo įtarimas, jog Volvo gali būti vežama kontrabanda. Todėl vilkiką nuspręsta nuodugniai patikrinti Vilniaus teritorinės muitinės Kirtimų krovinių poste.

Ten jau vėlyvą vakarą paaiškėjo, kad medienos drožlių plokštės, kurias Volvo tariamai gabeno į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį, tėra gudri imitacija, slepianti kontrabandinius rūkalus. Plokščių pakuotės, sutvirtintos medvaržčiais, buvo tuščiavidurės – jose nelegalių rūkalų gabentojai išpjovė didžiules ertmes, kurių kiekvienoje tilpo apie 50 dėžių kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“.

Tokios slėptuvės buvo įrengtos kiekvienoje iš visų dešimties vilkiko puspriekabėje buvusių medienos plokščių pakuočių, tad iš viso rasta apie 550 dėžių (maždaug 275 tūkst. pakelių) rusiškų cigarečių kontrabandos.

Cigarečių skaičiavimas truko net porą dienų – mat rūkalų, siekiant jų pervežti kuo daugiau, į kiekvieną pakuotę buvo prigrūsta ir dėžėmis, ir blokais, ir atskirais pakeliais.

Preliminariais duomenimis, su privalomais sumokėti mokesčiais, tokios cigarečių siuntos vertė – daugiau nei pusantro milijono litų.

Vilkiko vairuotojas, Rusijos pilietis V.K. buvo sulaikytas dviem paroms, o trečiadienį Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas mėnesiui.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199–2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Volvo vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Muitinės pareigūnai beveik neabejoja, kad vilkikas turėjo stabtelti kažkur Lietuvoje, kur cigaretės būtų iškrautos, o vėliau pervežtos į Vakarų Europą, kur „Jin Ling“ rūšies cigaretės yra gana populiarios.

Nelegalių rūkalų slėpimas medienoje – vienas populiariausių kontrabandininkų naudojamų būdų slapta įvežti cigaretes. Pavyzdžiui, prieš porą metų, 2007 m. gruodį, MKT pareigūnai Medininkų kelio poste sulaikė Rusijos piliečio vairuojamą krovininį vilkiką, kuriame tarp medienos ruošinių įrengtoje slėptuvėje rasta 183 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“.

O 2005 m. lapkritį muitinės kriminalistai Kaune ir Vilniuje sulaikė du krovinius vilkikus, kurių puspriekabėse po lentomis aptiko 250 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „Sovereign“ ir „Saint George“.

Iš viso šiemet Lietuvos muitinėje jau sulaikyta daugiau nei 125 mln. vnt. kontrabandinių cigarečių. Tai didžiausias sulaikytas nelegalių rūkalų kiekis per pastaruosius šešerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius