-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkų muitininkų neapkvailino „tuščiu“ mikroautobusu atvykę ukrainiečiai

Rugsėjo 25 d. rytą į Medininkų kelio postą mikroautobusu iš Baltarusijos atvažiavusiems Ukrainos piliečiams kelionė į Lenkiją baigėsi po susitikimo su muitininkais. Patikrinus keliautojų automobilį rentgeno kontrolės sistema, savadarbėse slėptuvėse aptikta daugiau nei 16 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabanda.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / MKT nuotr.

Apie 9.30 val. į Medininkų kelio postą mikroautobusu atvažiavęs Ukrainos pilietis pareigūnams deklaravo vykstantis į Lenkiją tuščiomis, šalia sėdėjęs keleivis antrino, jog vyksta parsivežti nusipirkto automobilio.

Vis dėlto muitininkai nusprendė patikrinti iš pažiūros išties tuščią mašiną rentgeno kontrolės sistema. Tuomet ir paaiškėjo, kad salono viduje, po savadarbe vidaus apdailos konstrukcija pilna cigarečių kontrabandos.

Iš viso buvo aptikti 4 500 pakeliai cigarečių „West“ be banderolių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 16 tūkst. eurų. Vairuotojas apklausos metu teigė, cigaretes pirkęs Ukrainos turguje ir jas ketinęs parduoti Lenkijoje.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Vairuotojui skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra, informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius