Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkų žudynių byla stringa, bet teisiamojo tai nedžiugina

Buvęs omonininkas Konstantinas Michailovas atakuoja teismą prašymais, kurie netenkinami.
Konstantinas Michailovas su advokatu
Konstantinas Michailovas su advokatu / Broniaus Jablonsko nuotr.

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas jau trečią kartą negalėjo pradėti iš esmės nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje buvęs SSSR vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenės Rygos ypatingos paskirties milicijos būrio (OMON) milicininkas K.Michailovas kaltinamas dalyvavęs Medininkų žudynėse – advokatai užvertė teismą įvairiausiais prašymais, kuriems įgyvendinti reikia laiko.Aš suprantu kokiomis akimis į mane žiūri žuvusiųjų artimieji. Žmonės yra suzombėję, jie buvo suzombinti prokuratūros ir žiniasklaidos, – teisme kalbėjo K.Michailovas.

Tačiau buvusiam omonininkui, kurio ankstesnė pavardė Nikulinas, esminių pergalių teisme pasiekti taip pat nesiseka.

Pirmiausia, K.Michailovui nepavyko įrodyti, jog ši baudžiamoji byla turėtų būti nutraukta dėl senaties termino. Vilniaus apygardos teismo požiūriu, šioje byloje senatis dėl patraukimo baudžiamojon atsakomybėn sueis tik 2011-ųjų liepą.

Omonininkas siekė bylos nutraukimo ir tuo pagrindu, kad jis buvo iškėlęs savo kandidatūrą Europos Parlamento rinkimuose, o kandidatai esą turi visišką neliečiamybę.

K.Michailovas su savaisiais gynėjais teismo neišprašė ir švelnesnės kardomosios priemonės – suėmimas jam bus taikomas mažiausiai iki spalio pabaigos.

Kaip žinoma, Generalinė prokuratūra teismui jau yra perdavusi kaltinamąjį aktą, kuriame K.Michailovas kaltinamas dalyvavęs Lietuvos pareigūnų Medininkų muitinės poste žudynėse 1991 metų liepos 31 dieną.

Iš aštuonių pareigūnų liko gyvas tik sunkiai sužeistas Tomas Šernas.

Bylą sudaro 40 tomų, t.y. apie 16 tūkst. puslapių.

„Aš suprantu kokiomis akimis į mane žiūri žuvusiųjų artimieji, bet jie jau į mane žiūri, kaip į prisidėjusį prie nužudymų. Jeigu aš jų paklausčiau, kodėl jūs taip manote, jūs negalėtumėte atsakyti. Žmonės yra suzombėję, jie buvo suzombinti prokuratūros ir žiniasklaidos“, – BNS cituoja šiandien teisme taip kalbėjusį K.Michailovą. Anksčiau jis tikindavo „milijonu procentų“ galįs garantuoti, kad yra nekaltas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius