Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkuose sulaikyta ketvirčio milijono litų vertės cigarečių kontrabanda

Muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste vakar (rugpjūčio 30 d.) sulaikė 250 tūkst. Lt vertės baltarusiškų cigarečių kontrabandos siuntą. Dviem paroms sulaikytas ir nelegalius rūkalus į Lietuvą mėginęs įvežti Baltarusijos pilietis.
Medininkuose sulaikyta kontrabanda
Medininkuose sulaikyta kontrabanda / Muitinės nuotr.

Apie 1 val. nakties į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos krovininiu vilkiku „Renault Magnum“ atvažiavęs šios šalies pilietis M. D. deklaravo nieko draudžiamo nevežantis. Anot vairuotojo, jis tiesiog vyksta į Lietuvą  krovinio.

Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti vilkiko puspriekabę-šaldytuvą: būtent jose itin dažnai slepiami nelegalūs rūkalai. Įtarimų pareigūnams sukėlė ir tai, kad puspriekabės grindys atrodė neįprastai storos.

Netrukus paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai buvo pagrįsti – grindyse aptikta slaptavietė, kurioje rasta 34 850 pakelių įvairių cigarečių – „Premjer“, „Magnat“, „Minsk“, „Velvet“, „Rider“, „Cooper“. Visi rūkalai buvo su baltarusiškomis banderolėmis.

Beje, bent dvi sulaikytų cigarečių rūšys – „Rider“ ir „Cooper“ Lietuvoje, muitinės pareigūnų žiniomis, sulaikomos pirmą kartą.

Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – daugiau nei 250 tūkst. Lt.

„Renault Magnum“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso BK 199 str. 1 dalį (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius