-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Pukeliui teisme sužibo viltis gauti ginklą, bet jo advokatas dėl sprendimo nedžiūgauja

Arūnas Pukelis, geriau žinomas Šviniaus pravarde, jau ne vienerius metus kovoja dėl teisės apsiginkluoti. Policija kelis kartus atsisakė išduoti leidimą ginklui, tačiau A.Pukelis šį sprendimą skundė teismams. Trečiadienį Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme jis iškovojo nedidelę pergalę. Teisėjai nusprendė, kad motyvai, kuriais atsisakoma Šviniui leisti turėti ginklą, prieštarauja Konstitucijai ir bylą reikia nagrinėti iš naujo. Tiesa, A.Pukelio advokato teigimu, toks sprendimas nėra palankus, jis reiškia, kad teks dar bent kelis metus bylinėtis dėl gana paprasto klausimo.
Arūnas Pukelis
Arūnas Pukelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Pukelio kova dėl galimybės apsiginkluoti prasidėjo dar 2016 metais. Jis paprašė leisti jam legaliai turėti medžioklei skirtą šautuvą.

Koja kišo kriminalinė praeitis

Tuomet Vilniaus apskrities policija, atsižvelgusi į Šviniaus kriminalinę praeitį bei pareigūnų turimus duomenis atsisakė jam išduoti leidimą ginklui.

Pirmiausia, išduoti leidimą nerekomendavo Lietuvos kriminalinės policijos biuras, remdamasis apie Švinių turimą medžiaga.

Dar viena kliūtis įsigyti ginklą A.Pukeliui tapo 1996 m. Klaipėdos apygardos teisme priimtas nuosprendis, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu dėl žmogaus terorizavimo ir neteisėto disponavimo šaudmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius