-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgindami neįkliūti aplinkosaugininkams brakonieriai išsilaipino tik perplaukę tris ežerus

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai per tris dienas nustatė šešis neteisėtai žvejojusius asmenis ir paėmė penkias valtis. Dviejų pažeidėjų žala žuvų ištekliams viršija 6 tūkst. eurų.
Brakonieriai
Brakonieriai / 15min montažas

Šie du asmenys Ignalinos rajono Asėko ežere žvejojo iš medinės valties šešiais statomaisiais tinklais ir sugavo 33 lynus, 27 karšius bei 2 raudes. Todėl jiems reikės atlyginti 6008 eurų žalą aplinkai.

„Įdomus faktas, kad asmenys su laimikiu ir tinklais upėmis perplaukė net tris ežerus ir tik paskui išsilaipino. Krante, kai jie viską susidėjo į staigiai privažiavusį automobilį, ir buvo sulaikyti su visais įkalčiais“, – sakė Utenos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Almantas Vaičiūnas.

Kitas Utenos aplinkosaugininkų nustatytas asmuo turės atlyginti 960 eurų žalą. Jis, Molėtų rajono Galuonų ežere iš medinės valties žvejodamas 46 plūdurėliais, sugavo du ungurius.

Ignalinos rajono Gavio ežere sulaikytas pilietis žvejojo dviem statomaisiais tinklais iš plastikinės valties ir sugavo 1,3 kg kuojų. Padarytą 19,50 eurų žalą jis atlygino.

Ignalinos rajono Varnio ežere asmuo, žvejodamas trimis skrituliais iš medinės valties, sugavo lydeką, todėl turės atlyginti 240 eurų žalą gamtai.

Nustatyti pažeidėją Zarasų rajono Drūkšių ežere aplinkosaugininkams padėjo Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos pasienio rinktinės, Puškų užkardos pareigūnai. Stebėjimo kamera užfiksavę asmenį, žvejojantį iš guminės pripučiamos valties keturiomis ežerinėmis gaudyklėmis (venteriais), VSAT pareigūnai informaciją iškart perdavė Utenos aplinkosaugininkams ir asmenį sustabdė.

Visi pažeidėjai neteko pažeidimo padarymo įrankių ir priemonės, buvo paimtos žuvys. Taip pat kiekvienam jų gresia 120–300 eurų bauda.

Primename, kad nuo šių metų gegužės 1 d. žvejojant plūdriu mėgėjų žvejybos įrankiu, kuris nepritvirtintas prie meškerykočio ir kuriuo žvejojama naudojant kabliuką (plūdurėliai, skrituliai), prilyginami žvejybai draudžiamu būdu, t. y. traktuojama kaip šiurkštus pažeidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius