-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melagingus duomenis pateikusi gruzinė neteko Šengeno vizos

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Paryžių susiruošusią skristi gruzinę, kuri, kaip išsiaiškinta, gaudama Šengeno vizą pateikė melagingus duomenis. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai užsienietės vizą panaikino ir įpareigojo ją išvykti iš Lietuvos.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / VSAT nuotr.

Ankstų šeštadienio rytą Vilniaus oro uoste pasieniečiams įtartina pasirodė reisu į Paryžių susiruošusi skristi moteris. Šengeno vidaus reisais keliaujančių asmenų nuolatinė kontrolė nevykdoma, tačiau pasieniečiai turi teisę pasirinktinio patikrinimo metu paprašyti bet kurio asmens dokumentų.

20-metė Gruzijos pilietė turėjo savo šalies pasą ir Šengeno vizą. Patikrinę turimus duomenis Vilniaus oro uosto pasieniečiai išsiaiškino, kad gaudama Šengeno vizą ši užsienietė Lietuvą nurodė kaip galutinį kelionės tikslą. Esą ji į šalį turėjo atvykti gydytis.

Atgalinio bilieto iš Prancūzijos gruzinė neturėjo. Apklausos metu paaiškėjo, kad į Paryžių ji susiruošė pas gimines. VSAT pareigūnai konstatavo, kad gaudama vizą moteris pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis. Lietuva jai tebuvo tarpinė stotelė patekti į Prancūziją. Pasieniečiai gruzinės turėtą Šengeno vizą panaikino ir įpareigojo ją išvykti iš Lietuvos. Atlikus visu būtinus formalumus užsienietė paleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius