Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Melu apie bombą Vilniuje išgarsėjusį portugalą policija paleido, bet bankas areštavo jo „Audi TT“

Antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“ ir kitas tarnybas praėjusią savaitę ant kojų Vilniaus senamiestyje sukėlęs Portugalijos pilietis mėgaujasi laisve, tačiau ji labai apribota dėl dviejų priežasčių: teisinės ir techninės. Pareigūnai pasiliko įtariamojo pasą, o bankininkai išsivežė portugalo automobilį.
Portugalo vairuotas automobilis „Audi TT“
Portugalo vairuotas automobilis „Audi TT“ / 15min skaitytojo nuotr.

Praėjusią savaitę sostinės Aušros Vartų gatvėje kilus konfliktui tarp būsto nuomotojo ir nuomininko užsieniečio, pastarasis leptelėjo bute turįs sprogmenį, todėl savininkui su antstoliu vidun geriau nesibrauti. Buvo įvestas išminavimo planas „Skydas“, o įtariamasis Portugalijos pilietis tą patį ketvirtadienio vakarą pasidavė policijai.

Pareigūnai įtariamąjį sulaikė, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūroje 15min sužinojo, kad su įtariamuoju pabendravę ir kitas aplinkybes įvertinę pareigūnai neįžvelgė nei šio užsieniečio grėsmės aplinkiniams, nei pavojaus sklandžiam bylos tyrimui.

Todėl prokurorai šiuo atveju net nesvarstė galimybės kreiptis į teismą, kad sulaikytą Portugalijos pilietį būtų leista suimti ir laikyti ilgiau nei 48 valandas. Maža to, turėdami galimybę parinkti įvairias ne pačias griežčiausias kardomąsias priemones (tarp jų ir namų areštą), šiuo atveju pareigūnai net nematė reikalo paskirti jam rašytinio pasižadėjimo neišvykti.

fotografas.co nuotr./Įvykio vietoje
fotografas.co nuotr./Įvykio vietoje

Prokuratūros vertinimu, visiškai užtenka, kad iš įtariamojo yra paimtas asmens dokumentas (pasas).

Tuo metu aktyvių veiksmų Portugalijos piliečio atžvilgiu ėmėsi bankininkai.

15min šaltinių duomenimis, šis vyras viename komerciniame banke turi lizingo sutartį, pagal kurią atsiskaito už įsigytą stilingą sportišką „Audi“ automobilį.

Teigiama, kad pastaruoju metu portugalas patyrė sunkumų, vykdydamas įsipareigojimus bankui.

Todėl bankininkai atsiuntė į Aušros Vartų gatvės kiemą techninės pagalbos sunkvežimį, kuriuo „Audi TT“ buvo išgabentas į saugojimo aikštelę iki kol, kol bus išspręsti finansiniai nesklandumai.

15min skaitytojo nuotr./Portugalo vairuotas automobilis „Audi TT“
15min skaitytojo nuotr./Portugalo vairuotas automobilis „Audi TT“

Beje, šis transporto priemonės išvežimas savaime išsprendė kitas problemas, tarp Aušros Vartų gatvės 17-ojo namo kaimynų kėlusias didelę įtampą.

Kaip jau pasakojo 15min, savuoju „Audi“ automobiliu portugalas kone dvi savaites buvo užstatęs kaimyno visureigį, kad šis negalėtų išvažiuoti.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Aušros Vartų g. kieme
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Aušros Vartų g. kieme

Maža to, vilniečius piktindavo, kad savąjį kupė portugalas kartais nebaudžiamas plaudavo tiesiog kieme, nors Vilniaus miesto Tvarkymo ir švaros taisyklėse aiškiai yra pasakyta, jog tokia ūkinė veikla (ir tarša) yra draudžiama.

VIDEO: Nervingos ir nevaisingos vilniečio derybos su portugalu dėl automobilio parkavimo
VIDEO: Kaimynai pateikia įrodymą – vyras automobilį plauna kieme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius