TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 16

Mergina apsimetę jauni sukčiai susuko galvą vaikinui – suskubęs į pagalbą atidavė 30 tūkst. eurų

Kauno apylinkės teisme nagrinėjama byla, kurioje 4 jauni vaikinai – bokso treneris Erikas Laurikietis, Eivinas Lisauskas, kariuomenėje dirbantis Ruslanas Lozneanas ir Mindaugas Marciulevičius, kaltinami sukčiavimu. Veikdami kartu jie sukūrė apgaulės kupiną planą – apsimetę seksualia mergina Monika į romantines pinkles įviliojo jauną vyrą. Šis dėl naujos pažinties neteko 30 tūkst. eurų.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje organizuotoje grupėje veikę 4 vaikinai kaltinami sukčiavimu, o du iš šių asmenų – E.Laurikietis ir R.Lozneanas – dar ir dėl kitų nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės disponavimu bei naudojimu, pornografijos laikymu ir disponavimu padirbtais pinigais.

Iš bylos medžiagos aiškėja, kad ketveriukė nusikalstamai veikė turėdama vieningą tikslą – apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Ėmęsi plano įgyvendinimo, jie susikūrė apgaulingas paskyras įvairiuose socialiniuose tinkluose. Manoma, kad iš viso buvo sukurtos 3 skirtingos paskyros – pažinčių svetainėje pavadinimu „Pasmerkta“, „Skype“ programoje – „Monikita Monika“, feisbuke – „Myliu tave“.

Manoma, kad kaltinamieji, melagingai prisistatę Monika ir žinučių pagalba įgavę nukentėjusiojo pasitikėjimą dėl kuriamų romantiškų santykių, pateikė išgalvotą istoriją apie reikalingą pagalbą ir įtikino nieko blogo neįtariantį patiklų vaikiną paskolinti pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius