-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Merginą pražudęs girtas vairuotojas su „Citybee“ sostinės gatvėmis lėkė 130 km/val. greičiu

Neblaivus nuomotą automobilį vairavęs ir avariją, kurioje žuvo žmogus, sukėlęs vilnietis Raimundas Savukynas laukia teismo. Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir kaltinamąjį aktą surašęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.
Į teismą atvesdintas tragiškos avarijos kaltininkas
Į teismą atvesdintas tragiškos avarijos kaltininkas / 15min nuotr.

Tragiška avarija įvyko praėjusių metų balandžio 22-osios naktį Vilniuje. R.Savukyno vairuojamas „VW Golf“ dideliu greičiu rėžėsi į Pilaitės pr. ir Laisvės pr. sankryžoje stovėjusius ir žalio šviesoforo signalo laukusius du automobilius: „BMW 530“ bei pavėžėjimo įmonės automobilį „Toyota Prius“.

15min jau rašė, nors po šios rezonansinės avarijos ir buvo pasigirdę raginimų teisti vairuotoją kaip žmogžudį, teisėsauga įvykio neįvertino kaip nužudymo ar sąmoningo, nors ir netyčinio, gyvybės atėmimo. Jam teisme teks atsakyti kaip ir kitiems girtiems Kelių eismo taisyklių pažeidėjams, sukėlusiems tragiškas avarijas.

VIDEO: Tragiškos „CityBee“ avarijos kaltininkas atvesdintas į teismą

Kaip praneša prokuratūra, eismo įvykio metu žuvo pavėžėjimo įmonės automobiliu važiavusi jauna mergina, o jo vairuotojas ir dar vienas keleivis patyrė nesunkius sužalojimus. Kitame automobilyje buvę žmonės nenukentėjo, tačiau transporto priemonė buvo apgadinta.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Vilniaus apskrities policijos pareigūnai, duomenimis, trumpalaikės automobilių nuomos bendrovei priklausiusį automobilį R.Savukynas vairavo apsvaigęs nuo alkoholio. Po eismo įvykio alkotesteriu jam buvo nustatytas 1,51 promilės girtumas, kraujyje rasta 1,56 promilės etilo alkoholio.

Lietuvos teismo ekspertizės centro pateiktoje išvadoje nurodoma, R.Savukyno vairuoto automobilio greitis prieš pat susidūrimą ir susidūrimo metu viršijo 130 km/h.

R.Savukynas savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailisi to, kas atsitiko. Apklausiamas jis nurodė, kad bendrauja su nukentėjusiaisiais ir pradėjo atlyginti padarytą žalą.

Už tai, kad, vairuodamas kelių transporto priemonę apsvaigęs nuo alkoholio, pažeidė kelių eismo saugumo reikalavimus ir sukėlė eismo įvykį, dėl kurio žuvo žmogus, R.Savukynui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Alkoblokų nėra, tik asmeninė sankcija

Po šios tragedijos aukščiausi valdžios atstovai, tarp jų ir susisiekimo ministras Rokas Masiulis, ėmė kalbėti apie alkoblokų įdiegimą „CityBee“ automobiliuose. Bendrovė net išbandė juos keliose savo transporto priemonėse, bet priėjo prie išvados: tai kainuotų milijonus, būtų nehigieniška ir žmones atbaidytų nuo jų paslaugos.

Tačiau priimtas kitas sprendimas – girtas prie „CityBee“ vairo įkliuvęs vairuotojas sulauks bausmės ne tik iš policijos, bet ir iš pačios įmonės – mokės jai 2 tūkst. eurų baudą ir niekada gyvenime nebegalės naudotis šia paslauga.

Vairuotojams, teisiamiems kaip žudikams (žr. susijusius straipsnius), gali grėsti laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų, tačiau pagal dabartinį kvalifikavimą R.Savukynui gresia iki 10 metų nelaisvės. Be to, kaip garsiuoju Jono Radzevičiaus atveju, net ir pripažintas atsakingu už tragišką avariją girtutėlis vairuotojas gali būti pripažintas „socialiai vertingu“ ir paliktas laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius