Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginomis iš Lietuvos Jungtinėje Karalystėje prekiavusį albaną siūloma įkalinti 15 metų

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų tirta nusikaltimų žmogaus laisvei ir dorovei baudžiamoji byla baigiama nagrinėti apygardos teisme – valstybės kaltintojas su organizuota grupe merginas darbui prostitutėmis pirkusiam ir gabenusiam albanų tautybės užsieniečiui pasiūlė skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę.
Antrankiai
Antrankiai. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, Jungtinėje Karalystėje gyvenęs Albanijos Respublikos pilietis, veikęs kartu su bendrininkais – mūsų šalies gyventojais ir prieš septynerius metus susitaręs pasipelnymo tikslais verbuoti, pirkti ir pardavinėti merginas darbui prostitutėmis, bylos duomenimis, darė šiuos sunkius ir labai sunkius nusikaltimus – pirko ir gabeno jas į užsienį.

Siekusiam nuslėpti savo asmens tapatybę ir ne viena svetima pavarde prisidengusiam, dėl sukčiavimo teistam 34 metų įtariamajam ilgą laiką buvo pavykę išsisukti nuo pareigūnų, tyrusių prekeivių žmonėmis nusikaltimus.

Prieš metus pagal Europos arešto orderį sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir pernai birželio 9 d. į Lietuvą atgabentas įtariamasis buvo teisiamas vienas, nes jo septyni bendrininkai, kurių baudžiamoji byla buvo dvejus metus nagrinėjama teisme, kitą mėnesį turėti sulaukti nuosprendžio.

Šioje byloje pirmą kartą Panevėžio apygardos prokuratūros veiklos praktikoje ikiteisminio tyrimo metu buvo panaudotas konferencinis ryšys – nuotoliniu būdu buvo apklaustos trys nukentėjusiosios, kurios gyvena Jungtinėje Karalystėje.

Mažuose miesteliuose ir kaimuose gyvenančios jaunos merginos, patekusios į prekeivių organizuotos grupės suregztas nusikalstamų veikų pinkles, buvo išgabentos į užsienį dirbti prostitutėmis – jų parodymai atskleidė teismui skaudžią mūsų dienų sekso vergių realybę.

Su prekybos žmonėmis organizuota grupe veikęs albanas – vienas iš septyniolikos asmenų, kurie Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorų perduotose nagrinėti apygardos teismui trijose baudžiamosiose bylose yra kaltinami pasipelnymo tikslais kartu su bendrininkais verbavę, pirkę ir pardavinėję merginas darbui prostitutėmis ir gabenę jas į Jungtinę Karalystę.

Šiemet pradėti ir atliekami dar du nauji ikiteisminiai tyrimai dėl jaunų merginų apgaule ir prievarta įtrauktų į prostituciją, prokurorų teigimu, rodo, kad nusikaltimai žmogaus laisvei ir dorovei, prekyba žmonėmis mūsų šalyje ir visame pasaulyje yra nepaprastai aktuali šių dienų nusikalstamumo problema, todėl ši sritis išlieka tarp prokuratūros veiklos prioritetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius