-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginomis kaip lėlėmis prekiavusios gaujos nariai Panevėžyje išgirdo nuosprendį

Už prekybą žmonėmis ir įtraukimą į prostituciją 7 veikėjams Panevėžio apygardos teisme skirtos laisvės atėmimo bausmės.
Kūnas
Kūnas / 123RF nuotr.

Penktadienį Panevėžio apygardos teisme paskelbtas nuosprendis septyniems kaltinamiesiems baudžiamojoje byloje dėl prekybos žmonėmis, įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Teismas, išnagrinėjęs bylą, šešiems kaltinamiesiems skyrė laisvės atėmimo bausmes pataisos namuose: Virgilijui Monkui – 12 metų, Rimantui Grakalskiui – 8, Linai Buivydaitei ir Rasai Lisauskaitei – 7, Tomui Gaučui – 5, Vytautui Aleksiūnui – 2,5.

Bronislava Lisauskienė pripažinta kalta dėl dokumento klastojimo, jai skirta 2,6 tūkst. litų bauda. Teismo sprendimu kaltinamieji taip pat privalės atlyginti nukentėjusiosioms neturtinę žalą nuo 1 tūkst. iki 60 tūkst. litų, pažymima Panevėžio apygardos teismo atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Teismas nustatė, kad kaltinamieji vykdė nusikalstamą veiką 2001–2006 metais. Grupė veikė organizuotai, iš anksto susitarusi verbuoti, pirkti ir parduoti merginas dirbti prostitutėmis.

Kaltinamieji pasinaudodavo verbuojamų merginų pažeidžiamumu, t. y. jų sunkia materialine padėtimi. Jie melagingai žadėdavo gerai apmokamą darbą restorane, parduotuvėje arba tiesiog siūlydavo paatostogauti.

Kai kurioms padėdavo pagreitinta tvarka išsiimti pasą, sumokėdavo mokestį už jo išdavimą. Nutylėdami tikrąjį kelionės tikslą išgabendavo merginas iš Lietuvos į Vokietiją, Ispaniją, Jungtinę Karalystę.

Kai kurios nukentėjusiosios buvo gabenamos automobiliais, kitoms perkami autobuso ar lėktuvo bilietai. Išgabentas merginas kaltinamieji parduodavo ikiteisminio tyrimo nenustatytiems asmenims, kurie įdarbindavo jas prostitutėmis.Nusikaltėliai merginoms melagingai žadėdavo gerai apmokamą darbą restorane, parduotuvėje arba tiesiog siūlydavo paatostogauti.

Kaltinamieji už jas gaudavo nenustatyto dydžio užmokestį. Kitas merginas apgyvendindavo organizuotos grupės narių nuomojamuose butuose, atimdavo asmens dokumentus. Grasindami susidoroti versdavo dirbti prostitutėmis ir gaudavo iš to pajamų.

Kaltinamųjų atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamas veikas jie padarė organizuota grupe, taip pat dėl savanaudiškų paskatų.

„Skiriant kaltinamiesiems bausmes atsižvelgiama į jų padarytų nusikaltimų kiekį, nusikalstamos veikos laikotarpį, nusikaltimų pobūdį, sunkumą, vaidmenis nusikaltimų padaryme, kiekvieno iš jų veiksmų nukentėjusiųjų atžvilgiu pobūdį, apimtį, į nukentėjusiųjų, prieš kuriuos buvo padaryti nusikaltimai, intelektą, taip pat į kaltinamųjų asmenybes, šeiminę padėtį, į atsakomybę sunkinančias aplinkybes“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Kadras iš TV3 žinių/Prieš nuosprendžio paskelbimą nuteistieji teisme slėpė veidus
Kadras iš TV3 žinių/Prieš nuosprendžio paskelbimą nuteistieji teisme slėpė veidus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius