-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metalo vagys vėl įsisiautėjo

Pareigūnai siūlo griežtinti bausmes už metalo vagystes ir pažeidimus jį superkant.
Teigiama, kad šalyje šimtai tonų metalo superkama nelegaliai.
Teigiama, kad šalyje šimtai tonų metalo superkama nelegaliai. / Policijos nuotr.

Užvakar Vilniaus garažuose aptikta nelegali spalvotojo metalo supirktuvė. Joje radus dvi tonas šio metalo laužo ir toną supjaustyto į gabalus kabelio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Supirktuvės savininkas tebeieškomas.

Policininkai jau anksčiau buvo pastebėję, kad vietą, kurioje įsikūrusi supirktuvė, yra pamėgę asocialūs asmenys. Čia sukurtuose laužuose jie šalindavo nuo kabelių plastmasę, nes metalas su izoliacija nesuperkamas.

Netoli šios vietos buvo sulaikytas dar vienas vagis. Vakar Metalo gatvėje nuo metalinio krautuvo jis bandė nupjauti kabelį.

Prieš porą metų metalo vagys buvo aprimę, nes šis „verslas“ jiems atrodė nepelningas. Dabar smulkūs vagys vėl siautėja. Dėl to patiriama didelių nuostolių.

Kai nupjaunami elektros kabeliai, elektra dingsta kartais net keliuose kvartaluose. Vagiamos liftų detalės, o už remontą daugiabučių gyventojai moka dešimtis tūkstančių litų. Vagys gviešiasi ir kanalizacijos liukų, dėl to kyla grėsmė praeiviams.

Vilniaus miesto 2–ojo policijos komisariato viršininko Petro Burdelio teigimu, pastaruoju metu padaugėjo spalvotojo metalo supirkimo taisyklių pažeidimų ir legaliose metalo supirktuvėse. Anot jo, reikėtų griežtinti administracines bausmes už tokius pažeidimus. Legalių supirktuvių darbuotojai pigiai priima vogtą metalą, jo neapskaito, o vėliau pelningai parduoda.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius