Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metų įvykiai 2013“: labiausiai visuomenę sukrėtę nusikaltimai, avarijos, nelaimės

Naujienų portalas primena skaudžiausias, labiausiai visuomenę 2013 metais sukrėtusias kriminalines dramas. Skaitytojams linkime, kad 2014-ieji būtų ramesni ir taikesni. Daugiau 2013-ųjų įvykių apžvalgų rasite susijusiose naujienose.
Avarijos vietoje Vilniuje, Kalvarijų g.
Asociatyvinė iliustracija: avarijos vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2013 metais neišvengta protu nesuvokiamų žiaurių nusikaltimų, apmaudžių nelaimių, itin skaudžias pasekmes turėjusių avarijų.

Kiekvienas toks įvykis – nepamatuojamas skausmas nukentėjusiesiems ir jų artimiesiems. Todėl rinkimai šioje apžvalgoje nerengiami.

15min.lt metų pabaigoje tiesiog primena labiausiai visuomenę sujaudinusius įvykius: nusikaltimus, avarijas, nelaimes. Laimė, ne visos jos baigėsi tragiškai.

Panevėžio rajone pagrobta, išžaginta ir gyva sudeginta nepilnametė

Irmanto Gelūno nuotr./Evelinos laidotuvės Panevėžyje
Irmanto Gelūno nuotr./Evelinos laidotuvės Panevėžyje

Rugsėjo 21 d., ankstyvą rytą, įvykdytas nusikaltimas – nužudymas Panevėžio rajone – neabejotinai sukrėtė visą Lietuvą.

Septyniolikmetės išprievartavimu ir nužudymu sudeginant mašinos bagažinėje Panevėžio rajone įtariami Panevėžio rajono Krekenavos gyventojai – 22-ejų Deividas Antanaitis ir jo bendras, dešimt metų vyresnis panevėžietis Julius Jakubaitis. Prieš egzekuciją mergina skambino Bendruoju pagalbos telefonu 112, tačiau pagalbos nesulaukė. Po merginos sudeginimo bagažinėje daug kritikos sulaukęs Bendrojo pagalbos centro viršininkas Artūras Kedavičius spalio pabaigoje pasitraukė iš pareigų. D.Antanaitis ir J.Jakubaitis laukia teismo, jiems gresia nelaisvė iki 20 metų arba kalėjimas iki gyvos galvos.

Mažeikių rajone po klasės draugų susitikimo mįslingai dingo Simonas Klemenis

Asmeninio archyvo nuotr./Simonas Klemenis
Asmeninio archyvo nuotr./Simonas Klemenis

Simonas Klemenis (gim. 1994 m.)  dingo po penktadienį, lapkričio 1-osios vakarą, apie 21 val. prasidėjusio buvusių klasės draugų susitikimo Mažeikių rajone esančioje Sedos gyvenvietėje. Devyniolikmečio renaviškio dingimas sujaudino bendruomenę ir užminė daug mįslių.

Vaikino paieškoms nuo pat pradžių buvo dedamos didžiulės pastangos, tačiau rezultatų jos kol kas nedavė.

Varėnos rajone išėjusi pabėgioti dingo ir po mėnesio rasta nužudyta devyniolikmetė Sandra Naujūnaitė

„Facebook“ nuotr./Sandra Naujūnaitė
„Facebook“ nuotr./Sandra Naujūnaitė

Gegužės 16 dieną devyniolikmetė Sandra Naujūnaitė dingo Varėnos rajone, išėjusi pabėgioti. Mįslingas dingimas kėlė daug diskusijų, apaugo versijomis.

Kaip paaiškėjo vėliau, lemtingą vakarą prie merginos pamiškėje stabtelėjo raudonas žudiko golfas.

Atlikdami tyrimą dėl Senosios Varėnos kaimo (Varėnos r.) gyventojos S.Naujūnaitės dingimo ir tikrindami turimą informaciją, naktį iš birželio 10-osios į 11-ąją, Alytaus apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai ir Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai Trakų rajone esančiame miško masyve rado užkastą, kaip įtariama, ieškomos merginos lavoną. Įtariamasis jos nužudymu 20 metų alytiškis Mantas Šerpenskas buvo sulaikytas, jis laukia teismo. Vaikiną tiria psichiatrai.

Lūžgalių kaime, policijai pritrūkus pajėgų, smurtautojas vyras nužudė keturių vaikų motiną

Kumštis
Kumštis

Klaipėdos rajono Lūžgalių kaime vasario 11 d., pirmadienio vakarą, aptikta negyva jauna moteris, areštinėje dėl šio įvykio atsidūrė jos sutuoktinis Povilas Valeika. Netrukus paaiškėjo, kad auka tapusi 33 metų moteris skambino Bendrojo pagalbos centro telefonu, tačiau Klaipėdos rajono policija esą neturėjo pajėgų reaguoti į iškvietimą. Nužudytoji buvo keturių vaikų motina.

Po mėnesio kaltinimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo pareikšti Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės specialistui 37 metų Vygandui Vitkauskui ir vyresniajam postiniui 31 metų Robertui Ražauskui.

Stebuklingas Kaune į apleistą šulinį įkritusio dešimtmečio išgelbėjimas

Visą parą ieškotas 10-etis rastas šulinyje
Visą parą ieškotas 10-etis rastas šulinyje

Didelėmis Kauno policijos ir Viešosios tarnybos pajėgomis nuo spalio 19 d., šeštadienio vakaro, ieškotas 10-metis, netoli Petrašiūnų geležinkelio viaduko, sekmadienio popietę rastas gyvas. Vaikas netoli namų buvo įkritęs į techninės paskirties šulinį. Tame pačiame šulinyje aptiktas ir negyvas šuo...

Sušalęs, prisikankinęs, tačiau sąmonės nepraradęs ir rimčiau nesusižalojęs berniukas, visą parą kantriai laukęs ir šaukęsis pagalbos, perduotas greitosios pagalbos medikams. Po įvykio paaiškėjo, kad pavojingas atviras tarsi dvigubas iš viso maždaug 8 metų gylio šulinys jau 20 metų neturi šeimininko.

Kaune automobiliu BMW beprotiškai lėkęs Lukas Jablonskas perėjoje pražudė motiną su dešimtmete dukra

Lukas Jablonskas teisme
Lukas Jablonskas teisme

Liepos 3 d. apie 17.20 val. Kaune, Baltų pr., automobiliu BMW 525D Lukas Jablonskas partrenkė ir mirtinai sužalojo per kelio važiuojamąją dalį nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusias L.V. (gimusi 1969 m.) ir jos dukrą (gimusi 2003 m.).

Gruodžio 19 d. Kauno apylinkės teismas skyrė vairuotojui 4 metų laisvės atėmimo bausmę atvirojoje kolonijoje. Taip pat L.Jablonskui 3 metus uždrausta vairuoti. Dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu iš avarijos kaltininko žuvusios moters vyrui priteista visi prašyti 500 tūkst. litų, o seseriai – 50 tūkst. litų neturtinės žalos, prašytą 200 tūkst. litų ieškinį tenkinant iš dalies.

Beatodairiškos gatvės lenktynės Klaipėdos senamiestyje baigėsi kraupia BMW avarija

VIDEO: Avarija Klaipėdoje

22-iejų klaipėdietis Vilius Cemnolonskis gegužės 2-osios naktį automobiliu „BMW 528“ sukėlė dviejų keleivių gyvybes atėmusią avariją. Klaipėdos senamiestyje vykusias beatodairiškas gatvės lenktynes užfiksavo kitame automobilyje įrengta vaizdo kamera.

Nesuvaldytas BMW rėžėsi į medį ir namą. Žuvo du V.Cemnolonskio draugai. Klaipėdos miesto apylinkės teismo gruodžio 20 d. nuosprendžiu vaikinas trejus metus turės praleisti pataisos namuose, be to, avarijos kaltininkas įpareigotas sumokėti per 80 tūkst. Lt nukentėjusiųjų šeimoms.

Sunkvežimį su cisterna vairavęs girtas vairuotojas Klaipėdos rajone susidūrė su „Audi“, kuria važiavę trys žmonės žuvo

15min.lt skaitytojo Nojaus nuotr./Lengvojo automobilio ir sunkvežimio avarija Vėžaičių seniūnijoje
15min.lt skaitytojo Nojaus nuotr./Lengvojo automobilio ir sunkvežimio avarija Vėžaičių seniūnijoje

2013 m. gruodžio 6 d. Penktadienio popietę per eismo įvykį Vėžaičių seniūnijoje susidūrė susidūrė lengvasis automobilis „Audi“ ir sunkvežimis su cisterna.

Vietoje žuvo du aštuoniolikamečiai – vairuotojas ir šalia jo sėdėjęs keleivis.

58-erių vilkiko vairuotojas nenukentėjo. Tačiau patikrinus jo blaivumą, paaiškėjo, kad sunkiasvorės vairuotojas buvo neblaivus – jam nustatytas 0,75 promilės girtumas. Tiesa, į priešpriešinę juostą posūkyje išlėkė lengvoji mašina.

Tuo tarpu dar vieno „Audi“ keleivio (gim. 1995 m.) gyvybė užgeso po kelių valandų ligoninėje.

Avarijos metu labai sunkiai buvo sužalota ir dar viena lengvojo automobilio keleivė.

Per kaktomušą su vilkiku greitkelyje žuvo „Audi“ vairavęs jaunas tėtis su šešiamete dukra

Avarijos vietoje Vilniaus rajone
Avarijos vietoje Vilniaus rajone

2013 liepos 25 d., ketvirtadienį, apie 11.52 val. kraupi avarija įvyko greitkelyje Vilnius – Panevėžys prie sostinės: kaktomuša susidūrė „Audi“ ir vilkikas, žuvo 25 metų vairuotojas ir priekyje sėdėjusi šešiametė mergaitė. Į avarijos vietą atskubėję pareigūnai, medikai ir ugniagesiai išvydo kraupų vaizdą – automobilis „Audi“ buvo beveik palindęs po vilkiku, šio kabina degė, lengvajame automobilyje be gyvybės ženklų sėdėjo du užspausti žmonės. Abu automobiliai buvo nuskrieję nuo kelio. Pro šalį važiavę žmonės gesintuvais gesino degančius automobilius, tačiau ištraukti žmonių iš sumaitoto lengvojo automobilio jie negalėjo.

Avarija įvyko remontuojamame kelio ruože. Nelaimė įvyko lengvajam automobiliui bandant lenkti kitas mašinas ir išvažiavus į priešingos krypties eismo juostą.

Tarp dviejų vilkikų girnų kelyje Vilnius–Utena žuvo motina su dukra

Avarijos vietoje Vilniaus rajone
Avarijos vietoje Vilniaus rajone

Avarija įvyko kelio Vilnius–Utena 30 km, ties degaline. Pirminiais duomenimis, Vilniaus link važiavusio automobilio „Fiat“ vairuotoja bandė sukti į kairę, į degalinę. Automobiliui į galą rėžėsi iš paskos atvažiavęs vilkikas „Scania“.

Nuo smūgio lengvasis automobilis išskriejo į priešingą eismo juostą tiesiai priešais atvažiuojantį kitą sunkvežimį.

„Fiat Punto“ vairavo L.Ž. (gimusi 1971 m.), per avariją žuvo ir kartu važiavusi jos dukra I.Ž. (gimusi 1991 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius