Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mickūnuose didžiulį žolės gaisrą gesino 25 ugniagesiai – vos nesupleškėjo ir trys sodybos

Ketvirtadienį didžiulės ugniagesių pajėgos Vilniaus rajone, Mickūnų seniūnijoje, gesino 10 ha degančios žolės. Jeigu apie gaisrą būtų pavėluota jiems pranešti, liepsnose galėjo supleškėti ir trys gyvenamieji namai bei du garažai. Ugnis jau siautėjo vos per porą metrų nuo namų. Dėl stipraus vėjo ji plito labai greitai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / PAGD nuotr.

„Gavome pranešimą, kad Mickūnuose, Kranto gatvėje, dega žolė. Į gaisrą išvyko antrasis mūsų komandos skyrius. Ugniagesiai pradėjo gesinti nuo Jonažolių gatvės, tačiau ugnis plito labai greitai ir ėmė artėti prie gyvenamųjų namų. Kad būtų išsaugoti pastatai, į pagalbą teko kviestis dar tris gaisrinius automobilius. Pajėgas perdislokavome į Mažeikių kaimą, Mažeikių gatvę.

Atvažiavo Margių ir Mostiškių ugniagesių komandos. Prie ugniagesių prisijungė ir apie 10 gretimų namų gyventojų. Jie su šakėmis ir grėbliais gesino ugnį, lakstė su kibirais, nešiojo vandenį iš šulinio, atsitempė sodo laistymo žarnas“, – pasakojo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-osios komandos pamainos vadas Viačeslavas Černiavskis.

PAGD nuotr./Įvykio vietoje
PAGD nuotr./Įvykio vietoje

Pasak jo, žolė sausa, metų metais nepjauta, todėl ugnis plito nesustabdomai.

„Liepsnos kilo iki pusantro metro aukščio. Pučiant vėjui, ugnis per lauką lėkė sūkuriais. Apdegė ir apleistoje pievoje buvę krūmokšniai, pušaitės, berželiai. Paprastai tokio gaisro nebeužgesinsi.

Jeigu būtų pavėlavę iškviesti ugniagesius, būtų sudegę namai. Žmonės padega žolę, o tada jau meldžiasi, nes nebegali ugnies sustabdyti. Gyventojai nesirūpina savo saugumu – pirma padaro, o tada galvoja, bet būna jau per vėlu“, – sakė V.Černiavskis.

Gaisrą beveik tris valandas gesino 25 ugniagesiai. 13 metų ugniagesiu dirbantis V.Černiavskis teigia, jog šis gaisras buvo vienas iš didesnių: „Pernai irgi liepsnojo didžiuliai žolės plotai, tačiau pavojaus namams nebuvo. Kai užgesinome gaisrą, atsikvėpėme, žmonės mums padėkojo, atnešė vandens. Pavojus jų namams tikrai buvo didelis, žolė jau degė net po šalia namo stovėjusia priekaba.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius