-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijoninės vertės kontrabandiniai rūkalai virto trąšomis

Netoli Vilniaus įsikūrusioje bendrovėje „Biastra Plius“ buvo sunaikintas 151 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurias pasienyje su Baltarusija sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės pareigūnai. Šie tabako gaminiai, kurių vertė viršijo milijoną litų, virto trąšomis.
Cigaretės virto trąšomis
Cigaretės virto trąšomis / VSAT Varėnos rinktinės

Rūkalų naikinimas vyko ketvirtadienį ir penktadienį. Atliekų kompostavimo aikštelėje susmulkinus ir sumaišius su kitomis biologiškai suyrančiomis atliekomis buvo sunaikinta pusantro šimto tūkstančių pakelių įvairių rūšių cigarečių, daugiausiai baltarusiškų.

Komposte supūdytas mišinys vėliau bus naudojamas kaip trąšos.

Kontrabandinių rūkalų naikinimą kontroliavo speciali komisija. Ją sudarė Valstybinės mokesčių inspekcijos, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos, Vilniaus teritorinės muitinės ir UAB „Biastra Plius“ atstovai.

Sunaikintų tabako gaminių vertė su visais privalomais sumokėti mokesčiais buvo 1 157 404 litai.

Šiemet Varėnos rinktinės pasieniečiai naikinti cigaretes vežė jau tris kartus. Nemaži kontrabandinių rūkalų kiekiai ir šiuo metu saugomi rinktinės sandėliuose. Tačiau šios cigaretės bus sunaikintos po to, kai dėl to bus priimtas teismo sprendimas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinė saugo 207 km sienos ruožą su Baltarusija. Rinktinei pavaldžios 6 užkardos: Tribonių, Purvėnų, Aleksandro Barausko, Kabelių, Druskininkų ir Specialiosios paskirties. Rinktinės pasieniečiai dirba Šalčininkų, Stasylų geležinkelio ir Raigardo tarptautiniuose pasienio kontrolės punktuose bei Rakų, Eišiškių ir Latežerio vietinio eismo pasienio kontrolės punktuose.

VSAT Varėnos rinktinės nuotr./Cigaretės virto trąšomis
VSAT Varėnos rinktinės nuotr./Cigaretės virto trąšomis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius