Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijono verta tarptautinė hašišo kontrabandos operacija žlugo prie Utenos: laukia teismas

Iš Ispanijos į Rusiją hašišą gabenę vyriškiai laukia teismo, ketvirtadienį praneša Generalinė prokuratūra.
Sulaikytas hašišas
Sulaikytas hašišas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtu disponavimu labai dideliais kiekiais narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti bei jų kontrabanda pareikšti keturiems asmenims.

Policijos pareigūnai, turėdami informacijos, kad gali būti gabenamos narkotinės medžiagos, 2017 m. lapkričio 1-osios vakarą Utenos rajone sustabdė automobilį „Volvo“, vairuojamą piliečio V. L. Atlikę kratą, pareigūnai iš automobilio kėbule ir salone įrengtų slėptuvių ištraukė beveik 93 kg į paketus supakuoto hašišo.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai. Tyrimo duomenimis, dar 2016 m. vasarą kaltinamasis L. K. susitarė su tam tikrais asmenimis dėl labai didelio kiekio hašišo pervežimo iš Ispanijos į Rusiją. Jis, veikdamas organizuotoje grupėje, įsigijo automobilį „Volvo S80“ su specialiai narkotinių medžiagų pervežimui įrengtomis slėptuvėmis, vyko į Sankt Peterburgą (Rusija), kur iš vieno iš šios nusikalstamos veikos organizatorių gavo 85 tūkst. eurų narkotinių medžiagų įsigijimui. Šiuos pinigus L. K., nustatyta tvarka nepateikdamas muitinės kontrolei, parsigabeno į Lietuvą. 2017 m. spalį L. K. ir V. L. išvyko į Ispaniją, kur už atsivežtus 85 tūkst. eurų įsigijo beveik 86 kg hašišo.

Iš tyrimo metu nenustatyto asmens nupirktą hašišą abu kaltinamieji ir Ispanijoje tuo metu gyvenęs G. V. supakavo į paketus ir parengė transportavimui automobilio „Volvo“ slėptuvėse. Ypač didelį narkotinių medžiagų kiekį L. K. ir V. L. atsivežė į Lietuvą. Veikdamas pagal aptartą nusikaltimo planą, iki Ispanijos–Prancūzijos pasienio juos lydėjo ir G. V.

Lietuvoje su L. K. susisiekė kaltinamasis G. S. Jis L. K. perdavė 7 kg 300 g narkotinės medžiagos – hašišo, kuris taip pat turėjo būti nugabentas į Rusiją. Gautas hašišas buvo paslėptas „Volvo“ automobilyje prie jau iš Ispanijos atgabentų 86 kg hašišo. 2017 metų lapkričio 1-ąją V. L. vairuojamas automobilis su hašišo kroviniu pajudėjo Rusijos link, tačiau Utenos rajone buvo sustabdytas policijos pareigūnų.

Kaltinimai neteisėtu disponavimu labai dideliais kiekiais narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti bei jų kontrabanda pareikšti visiems keturiems šios nusikalstamos veikos bendrininkams: L. K., V. L., G. V. ir G. S. Ispanijoje gyvenęs G. V. buvo sulaikytas ir Lietuvai perduotas pagal Europos arešto orderį. Jis ir anksčiau už sukčiavimą bei papirkimą teistas G. S. teismo laukia suimti, L. K. ir V. L. taikomos kitos kardomosios priemonės: dokumentų paėmimas bei intensyvi priežiūra.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius