Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 20 /15:14

Mirė Drąsiaus Kedžio draugas Albertas Žilius: policija ir velionio bičiuliai pateikia skirtingas mirties versijas

„Jis galėjo neatlaikyti ir pakelti ranką prieš save, nes teisėsauga jam „rodė“ išskirtinį dėmesį“, – sužinojęs apie Drąsiaus Kedžio bičiulio Alberto Žilio mirtį, svarstė abu vyrus pažinojęs Renaldas Ščiglinskas. Penktadienį A.Žilius, kuriam buvo pareikšti įtarimai ir dėl grasinimų nužudyti verslininką Andrių Ūsą, ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo, mirė. Pradėta svarstyti, kad jis nusižudė. Tačiau policija šios versijos kol kas netirs.
TV laidos FTB kadrai
TV laidos FTB kadrai / TV laidos FTB stopkadrai.
Temos: 1 Drąsius Kedys

R.Ščiglinskas, administruojantis „Klonio gatvės dienoraštį“ socialiniame tinkle „Facebook“, paskelbė, kad velionis pašarvotas Juodkrantėje, laidotuvės numatytos sekmadienį. Portalui 15min.lt jis teigė kol kas nežinantis daugiau detalių apie mirties aplinkybes.

Pastarąjį kartą su A.Žiliu pašnekovas bendravo praėjusių metų vasarą Juodkrantėje.

Kadras ia YouTube/Atsitiktinai D.Kedžio filmuotoje medžiagoje į kadrą pakliuvęs plikis, ant kurio krito žudynių bendrininko aeaėlis.
Kadras iš „YouTube“/Atsitiktinai D.Kedžio filmuotoje medžiagoje į kadrą pakliuvęs plikis, ant kurio krito žudynių bendrininko šešėlis.

„Teko nemažai kalbėtis... Supratau, kad įvykiai, susiję su Drąsiaus tragedija, jį stipriai paveikė visomis prasmėmis – tiek emocinis išgyvenimas netekus draugo, tiek patirtas didelis, nežmoniškas spaudimas iš teisėsaugos pusės.

Iš Graikijos jis buvo išvežtas kaip koks karo nusikaltėlis – sumuštas, prigrasintas, su antrankiais, maišu ant galvos buvo pargabentas į Lietuvą (tais 2010 metais).

Lietuvoje vėl buvo priverstas išgyventi visą teisėsaugos jam kurpiamą košmarą (siekta jį paversti bendrininku). Buvo gniuždomas psichologiškai.“

R.Ščiglinskas teigė esąs tikras, kad A.Žilius buvo nuolat stebimas ir sekamas – bent iki 2012 metų, tai vyrą esą stipriai veikė.

„Manau, kad jis galėjo neatlaikyti viso to ir pakelti ranką prieš save... Nes teisėsauga jam „rodė“ išskirtinį dėmesį“, – teigė 15min.lt pašnekovas.

Policijos versija: mirė Klaipėdos ligoninėje

Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonis 15min.lt sakė, kad Albertas Žilius mirė vienoje iš Klaipėdos ligoninių.

Policija: Albertas Žilius mirė vienoje iš Klaipėdos ligoninių.

Kad A.Žilius būtų nusižudęs, pareigūnas duomenų neturėjo. Pasak jo, medikai policininkų neinformavo, todėl tikriausiai jiems vyro mirtis pasirodė natūrali.

Buvo pareikšti įtarimai

D.Kedžio draugui iš Juodkrantės, minimam ir garsiajame „pedofilijos filme“, buvo pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jis taip pat apklaustas dėl grasinimų A.Ūsui, kuris vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje buvo laikomas vieninteliu įtariamuoju.

„A.Žiliui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 1 dalį, t. y. dėl grasinimo nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas. Teismas jam skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti“, – pradėjus tyrimą teigė policijos atstovė Ramunė Tarandė.

Už šį nusikaltimą asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

A.Žiliui taip pat pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. 15min.lt primena, kad 2010 m. balandžio 29 d. Kauno policijoje pasirodęs A.Žilius surengė tikrą šou: stipriai nuo alkoholio apsvaigęs vyriškis apšlapino policijos komisariato pastatą.

Pažintis su Drąsium Kedžiu: muštynės peraugo į bičiulystę

D.Kedį ir A.Žilių siejo artima draugystė. Vyrai susipažino pajūryje 2006 m.

Vyrai susipažino, kai A.Žilius dirbo Juodkrantės pajūryje gelbėtoju. Abu mėgo linksmybes, abiem rūpėjo išvaizdžios dailiosios lyties atstovės.

„Viskas prasidėjo nuo to, kai mes kavinėje su juo susikibome. Kilo konfliktas, pasidaužėme snukius. Tačiau kažkuo, matyt, vienas kitam patikome. Nuo tada ir tapome draugais“, – apie draugystę su labiausiai ieškotu asmeniu pasakojo A.Žilius.

Vyrai susipažino, kai A.Žilius dirbo Juodkrantės pajūryje gelbėtoju. Abu mėgo linksmybes, abiem rūpėjo išvaizdžios dailiosios lyties atstovės.

D.Kedžiui pradėjus minti valstybės įstaigų ir redakcijų slenksčius, A.Žilius bičiulį lydėjo kiekviename žingsnyje.

„Jam buvo drąsiau su manimi. Jis pasitikėjo, matyt, paramos reikėjo žmogui. Kartu važiuodavome į visus susitikimus“, – tikino A.Žilius.

Jo teigimu, D.Kedys prieš pusantros savaitės iki tragedijos buvo užpultas.

Albertas Žilius
Albertas Žilius

„Nepamenu tikslios datos, bet tai nutiko rugpjūčio 24–26 d. Važiuodami į laidos filmavimą televizijoje, buvome užpulti. Kai tik įvažiavome į Vilnių, po vienu tiltu kelią užblokavo septintos klasės BMW ir visureigis. Šio numeriai buvo tranzitiniai. Iš visureigio iššoko keturi vyrai. Pagriebęs Drąsių už krūtinės vienas sušuko: „Kedy, tu ką, su pedofilais kariauji?“

Aš vienam smogiau į veidą, prasidėjo muštynės. Drąsius išsitraukė ginklą ir šovė į orą.

Aš vienam smogiau į veidą, prasidėjo muštynės. Drąsius išsitraukė ginklą ir šovė į orą. Užpuolikai sėdo į mašinas ir nuvažiavo“, – pasakojo A.Žilius.

Vyras tikino, kad tai nebuvęs atsitiktinis užpuolimas. Juodkrantiškio manymu, kauniečio automobilio buvo lūkuriuojama sostinės prieigose.

A.Žilius teigė, kad per grumtynes su kelią blokavusiais vyrais suprato, jog užpuolikai ginkluoti. „Kai stumdėmės, sugriebiau vieną už džinsinio švarko. Pajutau, kad po pažastimi ginklas dėtuvėje. Nežinau, kuo tai galėjo baigtis“, – tikino vyras.

Draugai sutarė apie incidentą nepasakoti net artimiesiems. Kalbėdamas apie šalį sukrėtusią žmogžudystę A.Žilius iškėlė savų versijų.

„Tai ne Drąsiaus braižas. Aš iškart pastebėjau, juk pažįstu žmogų. Pirmi klausimai kilo, kai nugirdau apie numestą ginklą, iš kurio nebuvo šauta. Jis jo nebūtų paleidęs iš rankų. Kitas dalykas – kam šauti į sugyventinės seserį? Kam ji reikalinga? Juk ji – ne dukros motina. Pykčio apimtas jis pirmiausiai turėjo eiti pas A.Ūsą“, – dėstė A.Žilius.

Įvykis tiriamas.

Psichologinės pagalbos telefonai

Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Vaikų linija www.vaikulinija.lt 116 111 Kasdien 11.00–21.00 val.
Jaunimo linija www.jaunimolinija.lt 8 800 28888 Visą parą
Vilties linija, psichologinė pagalba suaugusiems www.kpsc.lt 116 123 Visą parą
Pagalbos moterims linija 8 800 66366 I–V 10.00–21.00 val.
„Linija doverija“ (pagalba teikiama rusų kalba) 8 800 77277 I–V 16.00–20.00 val.
Dingusių žmonių šeimų paramos centras

8 800 26161,

(8 5) 277 3135

I–V 8.00–16.00 val.,

Visą parą
 

Panevėžio paguodos telefonas (8 45) 500 965 I–V 20.00–8.00 val.
Vilniaus moterų namų krizių centras 8 800 22008 I–V 9.00–17.00 val.
Vaiko raidos centras (8 5) 275 7564 Visą parą

Pokalbiai 8-800 linija yra nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius