Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 18

Mirtinas vizitas Šilainių turguje – moteris mirė pervažiuota automobilio, byla teisme nutraukta

2021 metų gruodžio 22 dienos rytą Šilainių turgavietės Kaune teritorijoje, vairuodamas krovininį „Volkswagen Crafter“ automobilį atbuline eiga, Rimantas M. partrenkė ir pervažiavo garbaus amžiaus moterį. Šios gyvybė užgeso ligoninėje. Prasidėjo teismų maratonas, užsibaigęs kaltinamojo atleidimu nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.
Palangos turgus
Turgavietė/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylą pirmasis nagrinėjo Kauno apylinkės teismas (Kauno rūmai).

Kaltinamasis iškart prisipažino kaltu ir paaiškino, kad 2021 metų gruodžio 22 dieną apie 8 valandą Kaune vairavo įmonei priklausantį krovininį automobilį „Volkswagen Crafter“ (iki 3,5 t) – kaip ir kasdien, turėjo pristatyti prekes, tačiau tą ryto kiek vėlavo. Buvo blaivus.

Tuo metu vis dar kaustė prietema. Atvykęs į turgavietę, Rimantas M. pasakojo įvažiavęs į juostą tarp kioskelių, pristatęs prekes į kelias vietas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Turgavietė/ Asociatyvi nuotr.
Arno Strumilos / 15min nuotr./Turgavietė/ Asociatyvi nuotr.

Kadangi dėl stovėjusio kito automobilio negalėjo pravažiuoti į priekį, nutarė iš teritorijos išvažiuoti atbuline eiga.

Automobilyje yra įrengti atstumo davikliai, tačiau tą rytą buvo pašalę ir drėgna, todėl, tikėtina, davikliai ir nesuveikė.

Bevažiuodamas atbuline eiga tarp kioskelių Rimantas M. matė, kad prie vieno iš jų kairėje stovėjo moteris. Žvilgtelėjęs į dešinę, jis tęsė toliau. Įveikė maždaug apie 30 metrų atstumą. Kur dingo moteris, kurią prieš tai matė, kaltinamasis teisme teigė nežinantis, jos daugiau nepastebėjo.

Tuomet netikėtai jis pajuto bumbtelėjimą, po kurio automobilis šoktelėjo į viršų, tarsi būtų pravažiavęs kažkokį nelygumą ar duobę.

Po šio bumbtelėjimo Rimantas M. iš karto sustojo ir išlipo pažiūrėti. Pažvelgė po automobiliu ir tuomet pamatė žmogaus kojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius