-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirusiųjų dienos ramybę Alytuje drumstė beprotiškos policijos gaudynės: „Audi“ spruko 150 km/val.

Pasirodė, kad „Audi Allroad” nuo policijos tiek miesto gatvėmis, tiek rajone skuodė dėl to, kad automobilis buvo „prifarširuotas” kontrabandinių cigarečių. Vienas automobiliu važiavęs bėglys – sulaikytas, kitas – ieškomas, įvykio vietoje dirbo ir kinologai.
Sulaikytas automobilis su kontrabanda
Sulaikytas automobilis / Alytausgidas.lt

Penktadienį rytą Alytaus policija didelėmis pajėgomis vaikėsi miesto gatvėmis dideliu greičiu lakstantį „Audi“.

Pasak pareigūnų, Vidzgirio rajonu automobilis lėkė apie 150 km/h greičiu.

Statybininkų gatvėje policija blokavo kelią, tačiau bėgliui pavyko pasprukti išvažiavimo iš miesto link.

Galima buvo tik spėlioti, kuo baigsis beprotiškos gaudynės.

VIDEO: „Audi“ gaudynės Alytaus rajone

Gaudynės, prasidėjusios Alytaus mieste, tęsėsi rajono keliais, kol vairuotojas įsuko į aklavietę. Jaunas vyras dar mėgino sprukti, bet buvo sulaikytas policijos.

Paaiškėjo, kad transporto priemonėje buvo kelios dešimtys dėžių Baltarusijos Respublikos banderolėmis pažymėtų cigarečių.

Alytuje, Statybininkų g., vienas policijos ekipažas blokavo važiuojamąją dalį, tačiau vairuotojas, išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą, nurūko toliau.

Bėglių mašinoje rastų cigarečių vertė siekia 41 400 eurų.

Gaudynės persikėlė į Alytaus rajoną Simno kryptimi. Keturiais ratais varoma „Audi“ įsuko į Kaniūkų kaimo žvyrkelį ir nuvažiavusi maždaug keturis kilometrus sustojo, mat tai buvo kelio pabaiga.

Kaip informavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė, mažiausiai vienas asmuo iššoko iš automobilio ir ketino slėptis miške, tačiau buvo sulaikytas, įtariama, kad jaunas vyras galėjo būti ne vienas, todėl buvo iškviestas policijos kinologas ir tyrėjai, tačiau kitų asmenų kol kas sulaikyti nepavyko.

Suprasti akimirksniu

  • Šeštadienį Policijos departamento paviešintoje pirminėje šios baudžiamosios bylos medžiagoje užfiksuota, kad lapkričio 1 d. apie 8 val. Alytuje, Santaikos g., policijai nestojo stabdomas automobilis „Audi A6 Allroad“. Persekiojimo metu automobilis rastas Alytaus r., Kaniūkų k., vairuotojas buvo pasišalinęs.
  • Automobilio viduje rasta 30 paketų, kuriuose buvo akcizais apmokestinamos prekės. Bendrai rasta 12 000 cigarečių pakelių, kurių vertė 41 400 eurų.
  • Šalia įvykio vietos sulaikytas įtariamasis (g. 1996 m.), kuris uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199-2 str. 2 d.

Įkliuvęs įtariamasis, 1996 metais gimęs vaikinas, pasijuto blogai, tačiau medikų pagalbos atsisakė. Anot policijos atstovės, automobilyje buvo rasta 30 dėžių Baltarusijos Respublikos banderolėmis pažymėtų cigarečių. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Dėl disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius