Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mįslė pasienio pareigūnams: ar į vamzdį Lietuvoje įlindęs vyras buvo išlindęs Rusijoje?

Į vandens pralaidą lindęs vyras galėjo pažeisti sieną su Rusija.
Vandens pralaida ir įtariamasis kontrabandininkas
Vandens pralaida ir įtariamasis kontrabandininkas / VSAT nuotr.

Vištyčio užkardos pasieniečiai sulaikė Vilkaviškio rajono gyventoją, lindusį į vandens pralaidą, kuria iš Lietuvos į Rusiją išteka upelis. Pralaida įrengta Lietuvos teritorijoje, tačiau įtariama, kad vyras galėjo neteisėtai kirsti valstybės sieną.

Antradienį vakare VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą Vilkaviškio rajono Galkiemio kaimo ribose pastebėjo du asmenis. Ši vieta yra prie pat sienos su Rusija. Lietuvos pusėje čia įrengti inžineriniai sienos apsaugos įrenginiai.

Po jais nutiesta 1,2 m skersmens ir 7 m ilgio betoninė pralaida, kuria iš Lietuvos į Rusiją teka bevardis upelis. Pralaida baigiasi ties sienos linija Lietuvos teritorijoje. Rusijos pusėje irgi yra panaši pralaida šiam upeliui.

Vienas iš VSAT kameromis užfiksuotų vyrų Lietuvos pusėje įlindo į pralaidą, kurioje šiuo metu vandens yra per sprindį. Įtariama, kad iš jos išlindęs dar Lietuvos pusėje pažeidėjas galėjo įžengti ir į Rusijos teritoriją. Netrukus asmuo iš pralaidos išlindo ten pat, kur į ją įlindo. Su laukusiu kitu vyru jie pajudėjo į Lietuvos gilumą. Krovinio ar kokių nors daiktų stebimieji neturėjo.

Pagėgių pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečiams nebuvo sudėtinga šioje vietoje iškart sulaikyti abu asmenis.

Į pralaidę lindęs ir jo laukęs vyras yra žinomi pasieniečiams, nes jau buvo įkliuvę dėl kontrabandos.

Paaiškėjo, kad tai yra į pralaidą lindęs 29-erių ir jo laukęs 36-erių Vilkaviškio rajono gyventojai. Jie yra žinomi pasieniečiams ir jau buvo įkliuvę dėl kontrabandos gabenimo.

Įtariama, kad šios „kelionės“ pralaidos vamzdžiu tikslas irgi galėjo būti kontrabandos gabenimas, tik šis planas dėl kažkokių priežasčių Vilkaviškio rajono gyventojams nepavyko.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vilkaviškio rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius