Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 06 /16:48

Nelaimės Kaune detalės: mama rasta paskendusi, vaikai apsinuodyti galėjo dujomis

Antradienio vėlyvą vakarą namuose Kaune rastas moters kūnas be smurto žymių. Aptikti ir trys neaiškiomis medžiagomis apsinuodiję vaikai, jie skubiai išvežti į ligoninę. Trečiadienį iš prokuratūros surengtos spaudos konferencijos aiškėja, kad dėl šios kraupios nelaimės gali būti kaltas dujų katilas, buvęs šeimos namuose.
Nelaimės vieta
Nelaimės vieta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Papildyta 14.06 valandą. Spalio 6 dieną 14 valandą surengta trumpa Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus vyriausiosios prokurorės Daivos Brudnienės spaudos konferencija, kurioje pateikta daugiau detalių apie ikiteisminį tyrimą, pradėtą dėl spalio 5 dieną Kaune mįslingai mirusios moters ir trijų jos nepilnamečių vaikų apsinuodijimo atvejo.

Kaip teigė D.Brudnienė, atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo – moteris rasta vonios kambaryje jau mirusi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prokurorė Daiva Brudnienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prokurorė Daiva Brudnienė

„Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai. Tiriamos visos galimos mirties priežastys, tačiau, pagal pirminius duomenis, tiek vaikų apsinuodijimas, tiek moters mirtis nėra susijusi su nusikalstamais veiksmais.

Vaikų apsinuodijimo priežastis galimai susijusi su dujų katilu, buvusiu namuose. Moters pirminė mirties priežastis, pagal ekspertus, paskendimas vonioje, vandenyje. O ar ji buvo prieš tai apsinuodijusi, negavę specialistų išvados, duomenų neturime“, – atskleidė prokurorė, patikinusi, kad šiuo metu nėra duomenų ir apie galimą savižudybę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nelaimės vieta
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nelaimės vieta

Paklausta, kas pranešė apie įvykį, ji atsakė, kad „patys vaikai, paskambinę artimiesiems, kurie iškvietė pagalbą“.

„Ar vaikai pranešė tuomet, kai mama jau buvo mirusi – šie duomenys dar yra tikslinami, nes vaikai vis dar yra gydymo įstaigoje. Jų sveikatos būklė – stabili, atliekami detalesni tyrimai“, – įvardijo D.Brudnienė.

Tikėtina, kad šeima galimai apsinuodijo anglies monoksidu – laukiama tyrėjų išvadų. Tiriama ir tai, kuo buvo šildomi šeimos namai. Duomenų, ar ugniagesiai gelbėtojai anksčiau buvo kviesti tuo pačiu adresu, nėra.

Įvykio vietoje lankėsi ir dujų avarinė tarnyba – grėsmės dėl dujų nuotėkio šalia gyvenantiems nenustatyta.

Policijai ir vaiko teisėms mirusi moteris nebuvo žinoma.

Prokurorė dėl asmens duomenų apsaugos neatskleidė, ar mirusi moteris su vaikais gyveno viena.

Panašių nelaimių būta

Papildyta 16.43 val. 15min kreipėsi į Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkus, kad šie pakomentuotų tokias galimos nelaimės priežastis – ar išties dujų katilai gali būti pavojingi ir ar šiuo metu Kaune vyraujantis stiprus vėjas gali prisidėti prie katastrofiškų įvykių – užgesinti dujų katilą (kai dujos toliau plūsta, o apsaugos sistema apie tai nepraneša).

Kaip teigiama KTU atsiųstame komentare, dujinis katilas gali būti kaltas, gali būti ir nekaltas.

„Nelaimių dėl apsinuodijimo smalkėmis iš dujinio katilo yra buvę, berods Vilniuje, tačiau neturint jokios informacijos sunku ką nors komentuoti. Kai bus atliktas moters skrodimas, kvalifikuoti specialistai iš kūno spalvos ir kraujo sudėties gali pasakyti, ar tai buvo smalkės“, – rašoma KTU mokslininkų komentare 15min.

Nelaimių dėl apsinuodijimo smalkėmis iš dujinio katilo yra buvę.

Vėjas, pasak specialistų, išties gali užgesinti katilą, bet tvarkingame katile turi suveikti apsaugos sistema, kuri tokiu atveju nutraukia dujų tiekimą.

„Patalpų uždujinimas pavojingas dėl galimo sprogimo, o ne dėl apsinuodijimo smalkėmis, nes gamtinės dujos tai metanas, o metanas nėra nuodingas. Smalkės – labiau tikėtina priežastis“, – aiškinama KTU komentare.

Jokių smurto žymių

Kaip trečiadienio rytą pranešė Policijos departamentas, spalio 5 dieną apie 23 valandą 30 minučių Kaune (15min žiniomis, Kranto 11-ojoje gatvėje) esančiuose namuose rastas mirusios moters, gimusios 1978 metais, kūnas be išorinių smurto žymių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nelaimės vieta
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nelaimės vieta

Taip pat namuose rasti nepilnamečiai, gimę 2010 (du jų) ir 2008 metais, kurie dėl neaiškios kilmės apsinuodijimo paguldyti į ligoninę stebėjimui.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Kaip 15min patvirtino Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Karolina Račkauskienė, trys minimi vaikai buvo atvežti į Kauno klinikas.

„Šiuo metu jie yra Skubios pagalbos skyriuje ir jų gyvybei pavojus negresia. Gerbiant artimųjų valią, detalesnės informacijos suteikti negalime“, – trečiadienio rytą teigė Kauno klinikų atstovė.

Detalių, siekiant nepakenkti nepilnamečių asmenų interesams, atskleisti apie įvykį negalėjo ir Kauno apskrities policija.

Kaip 15min trečiadienio rytą teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė, įvykis fiksuotas Žemuosiuose Šančiuose.

Visų įvykyje dalyvavusių asmenų – mirusios moters ir vaikų, pavardės vienodos, tad tai – vienos šeimos nariai.

„Tikroji moters mirties priežastis bus aiški tik gavus ekspertų išvadas. Vaikų būklė, turimais duomenimis, stabili. Šeima mums nežinoma“, – informavo Kauno apskrities policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius