-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslingas 2020-06-22 dingimas Alytuje: taip ilgai nerandamas pacientas Laimutis Stanys

Laimutis Stanys niekuomet nebuvo tituluojamas „ieškomiausiu“ Lietuvoje dingusiu asmeniu. Atvirkščiai, pareigūnai tikina, kad visos paieškų bylos tiriamos vienodai intensyviai, ir jokio padidinto dėmesio nė vienas pradingėlis „už nuopelnus“ arba dėl kitų išskirtinių aplinkybių nenusipelno. Vis dėlto 15min žurnalistai nežino kito tokio atvejo, kuomet pasigedus vieno asmens, pareigūnai periodiškai bent 10 sykių kartotų prašymą žiniasklaidai, jog policijai reikalinga visuomenės pagalba.
Laimutis Stanys
Laimutis Stanys, ieškomas Alytaus policijos / Alytaus VPK nuotr.

Juolab reikia turėti omeny ir tai, kad policijos prašymu žiniasklaidoje skelbiami pranešimai apie dingusius žmones tėra vienas iš daugelio darbo metodų – pareigūnai turi ir ne vieną kitokį, paprastai neviešą būdą, kaip seka dingusių ar net sąmoningai besislapstančių asmenų pėdomis.

Viliamės, kad asmuo gyvas ir sveikas, todėl tęsiame paiešką ir tikimės surasti.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė 15min informavo, kad dabar šis asmuo „vis dar nerastas ir ieškomas.“

2020 m. birželio 22 d. iš Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės traumatologijos skyriaus pasišalino Laimutis Stanys (g. 1969 m.) ir dingo be žinios.

Iš karto po dingimo buvo žinoma, kad nuolatinės gyvenamosios vietos šis vyriškis neturi.

Pareigūnai, gavę medikų informaciją, paieškos ėmėsi nedelsdami. Tačiau greito norimo rezultato tuomet pasiekti nepavyko, tad maždaug po savaitės policijos atstovai pirmą kartą per žiniasklaidą kreipėsi pagalbos į visuomenę. Paprastai šis visuotinės paieškos įrankis suveikia efektyviai: arba pats žmogus susisiekia su tais, kas jo ieško, arba pareigūnams perduodama operatyvinė pilietiškų žmonių informaciją, kur pradingėlį galima surasti.

Nuo pradžių apie ieškomą asmenį skelbta, kiek įmanoma, tiksli, detali informacija. Rašyta, kad vyras yra apie 165 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trumpų plaukų. Gali vilkėti raudonos spalvos marškinėlius trumpomis rankovėmis, dėvėti mėlynos spalvos sportines kelnes, avėti mėlynos spalvos šlepetę ant dešinės kojos. Kadangi vyras susižeidęs koją, eidamas šlubuoja, gali turėti lazdelę pasiremti, kartota pagalbos prašymuose.

Prašymą ir visuomenei įsitraukti į šią paiešką vėliau kartojusi policija ėmė akcentuoti, kad ieškomas asmuo gali būti pasikeitęs, užsiauginęs barzdą ir sunkiai atpažįstamas pagal šią vienintelę viešintą archyvo nuotrauką. Vien dėl to, kad bėgo mėnesiai, keitėsi metų laikai, ieškomojo Laimučio šukuosena, barzda ar juolab apranga galėjo būti visai kitokia.

Ieškomas asmuo gali būti pasikeitęs, užsiauginęs barzdą ir sunkiai atpažįstamas pagal šią vienintelę viešintą archyvo nuotrauką.

Per per pirmuosius dingimo metus, nuo 2020 m. birželio iki 2021 m., vien 15min viešino septynis policijos prašymus padėti surasti L.Stanį.
2022 m. policija to paties prašė jau mažiausiai du sykius, pastarasis toks skelbimas buvo kartotas šįmet balandį.

Alytaus apskrities policijoje asmenų ieškantys pareigūnai 15min užtikrino, kad į tokio pobūdžio ikiteisminius tyrimus visuomet žiūrima rimtai. Jei asmuo nerandamas per kelias savaites ar kelis mėnesius, byla esą nekeliauja į archyvą – žmogus ieškomas tol, kol randamas. Taip vyksta ir L.Stanio paieška, teigiama, kad policija ir dabar vertina, kokius ikiteisminio tyrimo veiksmus tikslinga atlikti, kada dėl šio ligoninės paciento dingo ir dar kartą būtų pravartu kreiptis į visuomenę.

„Viliamės, kad asmuo gyvas ir sveikas, todėl tęsiame paiešką ir tikimės surasti“, – sakė vienas neoficialus 15min pašnekovas.

Alytaus VPK nuotr./Laimutis Stanys
Alytaus VPK nuotr./Laimutis Stanys

Gyventojus, galinčius suteikti tyrimui reikšmingos informacijos apie vyro buvimo vietą, policija, galima sakyti, visada prašo nedelsiant pranešti Alytaus apskr. VPK Veiklos skyriaus vyriausiajam tyrėjui Deivydui Pašukoniui tel. +370 700 65729, mob. tel. +370 614 79364, el. paštu deivydas.pasukonis@policija.lt arba skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius