Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MobiGWOU“, „Fun2cell“, „Islandmob“: telefono virusų prevencija yra sukčiavimas, jei siuntėte SMS numeriu 1337

Būkite budrūs – nepasitikėkite sukčių siunčiama informacija, įspėja sostinės policija ir ragina atsiliepti tuos, kurie jau spėjo nukentėti.
Sukčių siunčiamas pranešimas
Sukčių siunčiamas pranešimas / Vilniaus VPK iliustracija

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. pirmajame PK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal nusikalstamos veikos požymius numatytus LR BK 182 straipsnio 1 dalyje.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad Estijoje registruota įmonė „MobiGWOU“ per Lietuvos Respublikos telekomunikacijos tinklus siunčia melagingus pranešimus apie mobilaus ryšio telefoną galimai veikiančius virusus ir apgaulės būdu išvilioja pinigus. Asmenys, gavę minėtus pranešimus, primygtinai prašomi siųsti trumpąsias SMS žinutes pranešime nurodytu telefono numeriu 1337, iš kur jie turėtų gauti instrukcijas, kaip apsaugoti savo įrenginį nuo virusų. Tokiu būdu žinutę išsiuntęs asmuo, pats to nežinodamas užsako vienkartines papildomai apmokestintas paslaugas „Fun2cell“ ir „Islandmob“ (galimai ir kitas paslaugas), už kurias turi susimokėti.

Nukentėjusieji nuo minėtos įmonės ar turintieji reikšmingos tyrimui informacijos, prašomi informuoti Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. pirmojo PK 1-ojo VS vyriausiąją tyrėją Iloną Radzevičienę, tel. 852 71 8102, mob. 8 698 17 021 arba el. paštu ilona.radzeviciene@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius