-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mokesčius nuslėpęs Klaipėdos verslininkas neišsisuko: biudžetą papildė 10 tūkstančių eurų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba, siekdama ardyti išplitusį maitinimo įstaigų šešėlį, kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame bendrovės direktorius įtariamas apgaulingai tvarkęs įmonės buhalterinę apskaitą.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tyrimo duomenys rodo, kad Klaipėdos senamiestyje veikiančio baro „IQ“, kurį valdo įmonė „Laisvalaikio studija“, vadovas tyčia tinkamai neorganizavo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Jis nesudarė rašytinės darbo sutarties su įmonės buhaltere, o ši 22 atvejais buhalterinėje apskaitoje neapskaitė ir į apskaitą neįtraukė darbo užmokesčio mokėjimo bei priskaitymo žiniaraščių ir šių duomenų neužregistravo kasos knygoje.

Taip pat išsiaiškinta, kad klaipėdietis, siekdamas išvengti mokesčių, įrašė į deklaracijas neteisingus duomenis apie šios įmonės pajamas ir turtą. Paskaičiuota, kad iš viso liko neapskaityta beveik 55 tūkst. eurų už įvairias parduotas prekes ir suteiktas paslaugas.

Išsiaiškinta, kad bendrovės direktorius 2017–2019 metais neapskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo į valstybės biudžetą ir sveikatos draudimo biudžetą daugiau nei 10 tūkst. eurų pridėtinės vertės, pelno, gyventojų pajamų, socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo mokesčių.

Padarytą žalą verslininkas S.G. pripažino, atlygino, nuo todėl nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą. Maitinimo paslaugas teikiančių įmonių patikrinimus FNTT tęsia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius