Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokinių „žaidimai“ Tauragėje: nuniokotas privatus kiemas, išdaužyti langų stiklai

Rugsėjo 30 d. gimtadienį šventusi Danutė Kančaitienė sulaukė netikėtos „dovanėlės“. Apie vidurdienį grįžusi į namus, moteris aptiko būrį jos privačią teritoriją niokojančių moksleivių. Tauragiškę ištiko šokas. „Tai ne vaikai, o banditai. Baisu darosi gyventi šalia mokyklos“, – piktinosi ji. Progimnazijos direktorė Jūratė Lazdauskienė šią moksleivių ataką pavadino „netikusiu žaidimu“.
Moksleivių būrys nuniokojo tauragiškės privatų kiemą
Moksleivių būrys nuniokojo tauragiškės privatų kiemą / Danutės Kančaitienės nuotr.

Nuo 10–11 metų amžiaus būrio mokinių nukentėjusi D.Kančaitienė po patirto šoko negali atsigauti ir šiandien: iškart po įvykio jai prireikė medikų pagalbos. Moteris negali patikėti, kokie vaikai auga šiuolaikinėse šeimose. O dar labiau ją šokiravo mokyklos direktorės, atsakingos už tai, ką moksleiviai veikia pamokų metu, požiūris: šie vaikai – angeliukai, jie nusikalto pirmą kartą.

Danutės Kančaitienės nuotr./Moksleivių būrys nuniokojo tauragiškės privatų kiemą
Danutės Kančaitienės nuotr./Moksleivių būrys nuniokojo tauragiškės privatų kiemą

Man vos iš išgąsčio nesustojo širdis. Taip ir būčiau pasimirusi per gimtadienį. Puikiai pasveikino kaimynystėje įsikūrę moksleiviai, – ironizavo nukentėjusioji.

„Tikrai, angeliukai. Tik sparnų nebuvo matyti. Direktorė netgi buvo nepatenkinta, kad kalbu pakeltu tonu. Man vos iš išgąsčio nesustojo širdis. Taip ir būčiau pasimirusi per gimtadienį. Puikiai pasveikino kaimynystėje įsikūrę moksleiviai“, – praėjus trims dienoms po įvykio ironizavo moteris.

Paskutinę rugsėjo dieną apie 12 val. ji grįžo namus, besiribojančius su „Šaltinio“ progimnazija, kai staiga išgirdo šaukiančius vaikus: „Teta, teta“.

„Apstulbau. Medinė tvora buvo sulaužyta, sodas ištryptas, langai išdaužyti. Mano kieme darbavosi būrys 10–11 metų amžiaus vaikų. Jų buvo apie dvidešimt. Į ūkinį pastatą jie mėtė viską, kas papuolė po ranka: akmenis, pagalius, kaštonus, cukinijas. Vieną spėjau nutverti, tačiau išlaikyti nepavyko. Ėmė spardyti man kojas – išsigandau, kad nesmogtų į galvą ar nesužeistų akių, nes nešioju akinius. Visa tai stebėjo pusė mokyklos“, – istoriją ėmė pasakoti Danutė.

Apie įvykį netruko pasklisti kalbos. Į nukentėjusios moters kiemą prisistatė mokyklos darbuotojai. Buvo iškviesta policija, greitoji – moteriai sustreikavo širdis. Iš direktorės lūpų Danutė išgirdo vieno iš kaltininkų vardą ir pavardę. Galiausiai visi jie buvo pristatyti į jos kiemą rinkti kaštonų.

„Pririnko gal du kibirus. Dar labiau ištrypė daržą. Tokia mat buvo jiems mokyklos skirta bausmė. Ant ūkinio stogo ir dabar pilna akmenų, pagalių – visko. Kažkoks nužmogėjimas. Tie vaikai – stiprūs, neturi kur energijos dėti. O jų tėvai turi begales pinigų. Taip ir išeina. Pažiūrėjau to, kurį buvau pričiupusi, „Facebook“ profilį – ten net pornografijos galima rasti“, – piktinosi moteris.

Pasak jos, jau ir anksčiau pasitaikydavo moksleivių išpuolių. Prieš penkmetį dėl išlaužtos tvoros netgi buvo kviesta policija. Nusikaltėliai tuomet nebuvo surasti.

„Iš treniruočių eidami ir karatistai paspardo mano tvorą. Vis pokši ji vakarais. Ne aš viena nuo mokinių kenčiu – kaimynams nudrasko obelis. Kenčia visi, kurių panosėje yra mokykla. Aš su tais mokiniais jokio kontakto nesu turėjusi – nežinau, kuo mano kiemas neįtiko“, – teigė moteris.

Dar tą patį vakarą pas ją apsilankė kelių niekdarių tėveliai – prašė atsiimti pareiškimą policijai, tačiau Danutė nepanoro su jais kalbėtis. Moteris siekia paviešinti šią istoriją ir pamokyti kitus: kad mažųjų chuliganų užstoti nevalia. Paklausta, ar nebijo, jog moksleiviai jai gali kerštauti, ji patikino, jog ir praėjus keletui dienų po įvykio savo kieme jau rado primėtytų jogurto indelių.

Apie 20 vaikų tiesiog žaidė netikusį žaidimą. Jie nenorėjo padaryti jokios žalos, – mokinius teisino progimnazijos direktorė.

„Nežinau, kas atlygins žalą. Direktorė tikino, kad tėveliai kalti. Tačiau viskas juk įvyko pamokų metu, tad mokytojai taip pat turi atsakyti“, – įsitikinusi nukentėjusioji.

„Šaltinio“ progimnazijos direktorė Jūratė Lazdauskienė patikino, nustačiusi visus, niokojusius moters turtą: į kiemą buvo įsibrovę 5. Tai atskleidė vaizdo stebėjimo kamerų įrašų peržiūra.

„Buvo viena iš ilgųjų pertraukų tarp pamokų. Apie 20 vaikų – pirmų, penktų ir šeštų klasių mokiniai – tiesiog žaidė netikusį žaidimą. Jie nenorėjo padaryti jokios žalos. Neturėjo jokio motyvo. Tik žaidė. Pagauti įkarščio, nebesuprato, ką daro. Juk yra maži“, – patikino direktorė.

Pasak jos, sugrįžę į klases, kaltieji patys prisipažino. Jie savo noru grįžo sutvarkyti nuniokoto kiemo, atsiprašė. Dar tą pačią dieną buvo išsikviesti kai kurių jų tėveliai, jie sutiko atlyginti žalą.

„Tėveliai buvo nuėję pas tą moterį į namus penktadienį. Tačiau ji bendradarbiauti nepanoro. Suprantama, jai šokas. Tačiau grįžo jie pas ją ir pirmadienį. Deja, namuose nerado. Visi nusiteikę geranoriškai. Nesutinku, jog šie vaikai – sugedę, o mano valdoma įstaiga – banditų mokykla. Kas vaikystėje neprikrėsdavo kokių šunybių? Tad tokiais epitetais kaip „banditai“, „išgamos“, nereikėtų švaistytis. Anksčiau panašių incidentų nėra kilę“, – įsitikinusi J.Lazdauskienė.

Šiuo metu „Šaltinio“ progimnazijos 1–8 klasėse vedami pokalbiai, spalio 7 d. į mokyklą pasitarimui kviečiami visų kaltininkų tėvai.

„Skundai pasiekė ir Švietimo ir mokslo ministeriją. Nors tėveliai buvo pasiruošę tai moteriai patys tvorą atstatyti. Mes norime bendradarbiauti, o ji ne“, – kiek nusivylusi pokalbį užbaigė „Šaltinio“ vadovė.

Tauragės apskrities VPK patvirtino, jog pranešimo apie šį įvykį sulaukė rugsėjo 30 d. apie 12.20 val. Pranešėja nurodė, kad mokiniai ką tik sugadino jos turtą. Į vietą buvo išsiųsti 2 ekipažai. Priimtas moters pareiškimas. Moteris nurodė asmenį, galimai padariusį šį pažeidimą.

Šiuo metu tikslinamos įvykio aplinkybės, aiškinamasi, ar tai padarė minėtas asmuo. Nustatinėjama žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius