Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslo darbą iš sukčiaus už 1 800 litų pirkęs studentas liko ir be pinigų, ir be diplomo

Vilniaus apygardos teismui teks apsklausti per šimtą studentų, įsivėlusių į Andžejaus Radivoniko ir Jelenos Tarasovos baudžiamąją bylą.
Andžejaus Radivoniko byla
Andžejaus Radivoniko byla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kodėl pirkote mokslo darbą ir ar jį panaudojote universitete? Į šiuos klausimus teisme teks atsakyti ne mažiau kaip šimtui studentų, pirkusių svetimus mokslo darbus, pirmadienį rašo portalas Delfi.lt.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį baudžiamosios bylos nagrinėjimą – prokurorų kaltinimų joje sulaukė teisės mokslus baigęs 32 metų vilnietis Andžejus Radivonikas. Įtariama, kad iš prekybos rašto darbais jis gavo daugiau kaip 555 tūkst. Lt grynaisiais – į jį kreipėsi net 1 416 studentų.

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje automobilių techninį eksploatavimą studijavęs Mantas Pavliukevičius prisipažino, kad pirko baigiamąjį mokslo darbą, kurio tema – automobilių servisų išplėtimas.

Darbą žadėjęs parašyti žmogus prisistatė kaip Algis Sinkevičius, iš pradžių į jo nurodytą sąskaitą pervedžiau 140 litų, tada jis man atsiuntė koduotą darbą, o kai sumokėjau dar 1 200 litų, gavau jį jau atkoduotą. Kai sumokėjau likusius 460 litų, gavau brėžinius.

„Buvo sunku, reikėjo informacijos bent pradžiai, todėl internete radau daug skelbimų ir susisiekiau su vienu jų autorių. Mokslo darbą žadėjęs parašyti žmogus prisistatė kaip Algis Sinkevičius, iš pradžių į jo nurodytą sąskaitą pervedžiau 140 litų, tada jis man atsiuntė koduotą darbą, o kai sumokėjau dar 1 200 litų, gavau jį jau atkoduotą. Kai sumokėjau likusius 460 litų, gavau brėžinius“, – M.Pavliukevičiaus žodžius teisme cituoja Delfi.lt.

Dabar jau buvęs studentas sakė, kad susipažinęs su atsiųstu darbu liko labai nusivylęs: „Gavau kažkokį kažkam parašytą darbą, kuris man visiškai netiko“.

Nemažą sumą už magistro darbą sumokėjo ir Mykolo Romerio universitete vadybą bei verslo administravimą studijavusi Rūta Aleliūnaitė – per du kartus į nurodytą sąskaitą pervedusi 1 530 litų mergina irgi liko nusivylusi: „Darbas buvo parašytas labai blogai, nekokybiškai, supratau, kad mane apgavo. Tada taip ir nebaigiau universiteto, tikiuosi, kad dabar užbaigsiu“.

Šioje byloje A.Radivonikas kaltinamas dėl nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo, neteisėto mokėjimo instrumentų panaudojimo bei dokumentų klastojimo.

Pastarieji kaltinimai pateikti ir galimai jo bendrininkei – įtariama, kad vilnietė Jelena Tarasova, klastodama dokumentus, padėjo įteisinti iš nusikalstamos veikos gautas lėšas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius