Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslo metus pirmadienį Kaune pradėję moksleiviai ir studentai buvo stebėtinai ramūs

Rugsėjo 3 d., pirmadienį, mokslo metus pradėjo likusios Kauno mokyklos ir universitetai. 15min.lt žurnalistai kartu su Kauno policijos patruliais nusprendė pavakarę pasižvalgyti po miesto centrą, senamiestį, Aleksotą ir savo akimis pamatyti, kaip Mokslo ir žinių dieną švenčia moksleiviai ir studentai.
Kauno centre pirmadienį buvo ramu
Kauno centre pirmadienį buvo ramu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Arba jaunimas išmoko linksmintis tvarkingai ir nepiktnaudžiaudamas alkoholiu, arba švenčia uždaruose vakarėliuose, arba visą energiją jau išliejo šeštadienį“, – padarėme išvadą kartu su pareigūnais, kuriuos taip pat nustebino ramybė ir tvarka visose policininkams gerai žinomose jaunimo susibūrimo vietose, kuriose neretai pasitaiko užtikti svaigiaisiais gėrimais gerokai pasivaišinusių jaunuolių. Jaunimo grupelių buvo, tačiau girtų nesimatė.

Alkoholio turėjo visi

Nors atvirai nelėbavo, alkoholinių gėrimų akivaizdžiai turėjo beveik visi ant žolės, suolelių prisėdę žmonės. „Jei norite pamatyti tikrą vaizdą, važiuokite ne su policijos automobiliu. Vos pamatę tarnybinį automobilį, visi butelius, skardines slepia už nugarų, rankinėse“, – aiškino patrulis Viktoras Kulešovas.

Važiuojant Karaliaus Mindaugo prospektu, ties Birštono gatve, pastebėjome tvarkingai apsirengusį jaunuolį, kuris, pamatęs atvažiuojančius policininkus, skubiai kažką paslėpė už nugaros ir sustojo. „Slepia skardinę alaus“, – šyptelėjo patruliai. Privažiavus arčiau, vaikinas staiga metė ant žemės juodą skardinę „Faxe“ alaus ir greitai nubėgo.

Panašų vaizdą išvydome ir prie „Daugirdo“ viešbučio įsikūrusiame amfiteatre, Nemuno saloje, prie mokyklų, darželių, vandens telkinių.

Ypač sunerimo nemažas būrelis nepilnamečių, susibūręs Kauno valstybinio lėlių teatro kiemelyje. Vos pamatę policijos automobilį, moksleiviai tarsi išgaravo. Iš teatro kiemelio tarpuvartės išsukę du, iš pažiūros, apie 14-15 m. berniukai apsimetė tarsi žingsniavę visą laiką Laisvės alėja, vienas jų demonstratyviai nešėsi „Sprite“ buteliuką.

„Pasitaiko, kad į buteliuką arbatos ar limonado žmonės supila brendžio ar kito gėrimo. Tuomet dažniausiai jie turi ir kitą buteliuką gėrimo alkoholio užsigėrimui“, – patirtimi dalinosi pareigūnai. Jų manymu, teigiamai viešąją tvarką veikia miesto centre įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, nes vietiniai gyventojai žino, kad jų nusikalstama veika bus pamatyta.

Gauna daug beprasmių iškvietimų

Patrulių kelionę numatytų maršrutu nutraukė pranešimas apie gautą iškvietimą į Vinčų gatvėje esantį daugiabutį, kuriame įvyko kaimynų konfliktas. Skubiai nuvykus į nurodytą vietą paaiškėjo, kad pareigūnų jau nebereikia. Pas kaimynę užėjęs ir konfliktą sukėlęs neblaivus vyras jau buvo grįžęs į savo butą ir smalsiai dairėsi pro langą į atvykusius patrulius ir jiems situaciją aiškinančią kaimynę.

„Tokių iškvietimų – daug. Mes vadiname šį rajoną kaimu, nes gyventojai nesikeičia jau kelis dešimtmečius, todėl ir visi konfliktai nuolat kartojasi. Pradeda kalbėti apie bendrus namo reikalus, tada atsimena senas nuoskaudas – kas kur automobilį laiko ar yra kažką apšaukęs, ir prasideda... Dažnai atvažiavę tik išklausome žmones. Tai – beprasmiai iškvietimai. „Nemirtingas“ yra netoliese esantis buvęs bendrabutis Vinčų g. 20“, – 15min.lt žurnalistams pasakojo patruliai.

Vienas ieškojo slyvų, kitas „ilsėjosi“

Grįžtant iš Vinčų gatvės pakeliui pastebėjome šiek tiek svyruojantį apie 40 m. vyrą, kuris stabtelėjo prie tvoros, kažko dairydamasi. Greta stabtelėjo ir patrulių automobilis, kurio aleksotiškis nepastebėjo. Kaip ir spėjo policininkai, užklaustas ką čia veikia, vyras neslėpė ieškantis slyvų. Paprašę saugiau grįžti namo patruliai atkreipė dėmesį, kad gyventojas dar nebuvo visai „nusitašęs“, kalbėjo aiškiai.

Girtesnis buvo kelionės pradžioje už Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas pastebėtas besišlapinantis ant medinių sandėliukų vidutinio amžiaus, spėtinai romų tautybės vyras. Jis negalėjo rišliai paaiškinti savo veiksmų, tik pratarė: „ilsiuosi“.

Nors per kelias valandas nepastebėjome didesnių incidentų, labai girtų jaunuolių, kituose miesto rajonuose pasitaikė neramumų ir nusikaltimų. Dienos metu moteriai nuo kaklo prabėgdamas užpuolikas nuplėšė grandinėlę, Šilainių gyventojai skundėsi prie laiptinės girtaujančiais jaunuoliais, ilgapirščiai pavogė dviratį, apšvarino baro lankytoją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius