Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Molėtų rajone pasieniečiai demaskavo naminukės bravorą

VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Molėtų rajono Jutonių kaimu esančiame miške sulaikė keturis asmenis, turėjusius naminės degtinės. Apieškojus vietovę, rastas ir naminukės bravoras.
Broga
Naminukės fabrikėlis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pasieniečiai turėjo informacijos, kad ties minėtu kaimu esančiame miške gali būti neteisėtai verdami svaigalai, todėl šeštadienį vakare surengė pasalą prie atokioje vietoje palikto automobilio Audi 80.

VSAT pareigūnai stebėjo, kaip iš miško tankmės prie mašinos prieina keturi asmenys, nešini dviem baltais maišais. Ketveriukei sukrovus nešulį į mašiną ir besirengiant važiuoti, ji pasieniečių buvo sulaikyta.

Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji yra Molėtų rajono gyventojai - 36, 28 ir du 20 metų vyrai.

Automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko 14 dviejų litrų talpų su skysčiu, skleidžiančiu specifinį naminės degtinės kvapą.

VSAT pareigūnai taip pat apieškojo vietovę ir už maždaug puskilometrio nuo automobilio, miške, rado naminės degtinės varyklą: malkomis kūrenamą kaitinimo katilą bei šešias nepilnas 200 litrų talpos statines raugo, paruošto virti.

Naminės degtinės įranga ir raugas buvo sunaikinti. Dalis svaigalų žaliavos paimta ekspertizei. Ją, kaip ir išvirtus svaigalus, kuriuos gabeno vyrai, tirs ekspertai.

Molėtiškius Ignalinos rinktinės pasieniečiai po apklausos paleido. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo namų gamybos stipriaisiais alkoholiniais gėrimais.

Dėl šio fakto VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius