Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 15 /13:07

Molėtų rajone susidūrė Karalienės Mortos mokyklos vaikų autobusas ir sunkvežimis: sužeisti vaikai ir mokytojai

Penktadienio rytą Molėtų rajone nutiko eismo nelaimė, į kurią pateko mažiausiai 37 asmenys. Kelyje Vilnius–Utena ties Rudilių gyvenvietės degaline „Abromika“ susidūrus vilkikui ir autobusui, nukentėjo, pirminiais duomenimis, keturi nepilnamečiai ir du suaugusieji. Įvykio vietoje buvo sutrikęs eismas. Autobusu važiavo Vilniaus Karalienės Mortos mokyklos mokiniai.

Penktadienį 09.53 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Rudilių kaime (Molėtų r. sav., Čiulėnų sen.) Vadinėlio g. susidūrė autobusas su sunkiasvoriu automobiliu, yra nukentėjusių žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos Molėtų miesto priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, praneša BPC. Informacija apie įvykį perduota Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Autobuso vairuotojas galėjo nepraleisti sunkvežimio

Utenos apskrities policijos atstovė Violeta Ginaitienė BNS nurodė, kad kelio Vilnius–Utena 68-ame kilometre su vilkiku susidūrė vaikus vežęs autobusas.

„Laukiame tikslios informacijos, ką tik kalbėjau su operatyvaus valdymo budėtojais, viskas tikslinama“, – sakė V.Ginaitienė.

Pirminiais gelbėtojų duomenimis, autobusu keliavo 36 asmenys – vairuotojas vežė 32 moksleivius ir kelis pedagogus. Policijos departamento pirminiais duomenimis, įvykio metu nukentėjo keturi vaikai ir du suaugusieji.

15min sužinojo, kad autobusu važiavo Vilniaus Karalienės Mortos mokyklos vaikai ir juos lydintys pedagogai į ekskursiją.

Mokymo įstaigos administracija rūpinasi kuo operatyviau suteikti informaciją tėvams, kuriems aktualiosios naujienos dėl šio įvykio padarinių jų vaikams.

Eismo įvykio vietoje, kol darbavosi tarnybos, kito transporto vairuotojams buvo kilę laikinų sunkumų.

Pirminiais duomenimis, ties degaline autobuso vairuotojas nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio vilkiko.

Policijos atstovė patikslino, kad autobuso vairuotojas, vežęs vaikus, ties Smėlinkoje esančia „Abromika“ degaline nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio vilkiko.

Sužeisti ir į gydymo įstaigą išvežti autobusu į ekskursiją važiavę du mokytojai ir keturi vaikai, grėsmės jų gyvybei nėra.

Policijos duomenimis, vairuotojai buvo blaivūs.

Mokykla: vaikų sužeidimai skirtingi, dvi mokytojos – ligoninėje

Vilniaus Karalienės Mortos mokyklos administracija tėvams išsiuntė laišką, kuriame paaiškino nelaimės aplinkybes.

Anot administracijos, autoįvykis įvyko 6 klasės mokiniams vykstant į ekskursiją į Molėtų observatoriją.

Mokyklos vadovybė praneša, kad atvykusi greitoji pagalba apžiūrėjo vaikus – 4 iš 32 autobusu vykusių vaikų buvo nuvežti papildomai apžiūrai į Santaros klinikas. Šie vaikai patyrė skirtingus sužeidimus (nubrozdinimus, sutrenkimus, galimai lūžusi ranka), jiems suteikta būtina pagalba ir jie yra stebimi medikų. Kiti vaikai yra sveiki ir po apžiūros vyksta į namus.

Dvi vaikus lydinčios mokytojos patyrė sužalojimų – joms suteikta skubi medicininė pagalba, jos išvežtos į ligoninę.

„Mūsų mokinių ir darbuotojų saugumas ir gerovė yra mūsų svarbiausi prioritetai, todėl imamės visų būtinų veiksmų, kad užtikrintume jiems reikalingą pagalbą ir palaikome ryšį su šį incidentą patyrusių mokinių ir mokytojų artimaisiais. Suprantame, kad ši žinia gali kelti nerimą, todėl šiandien ir visą savaitgalį šiems vaikams, mokytojams ir jų šeimoms teiksime gydytojos pediatrės ir mokyklos psichologo konsultacijas“, – teigiama mokyklos administracijos laiške.

VIDEO: Autobuso ir sunkvežimio avarija Molėtų rajone

Pedagogių būklė stabili

Šios mokyklos Rinkodaros ir komunikacijos vadovė Vaidilė Šeškevičienė 15min informavo, visi kiti vaikai yra sveiki ir po apžiūros įvykio vietoje išvyko į namus. Sužeidimus patyrė dvi mokytojos, jos buvo nuvežtos į ligoninę, yra prižiūrimos medikų, jų būklė stabili.

Tuo metu nukentėję vaikai „patyrė skirtingus sužeidimus, jiems suteikta būtina pagalba ir šiuo metu jie yra stebimi medikų.“

„Norėdami padėti vaikams ir tėvams, atsakyti į visus jiems kylančius klausimus, šiandien organizuojame susitikimus“, – pridūrė Karalienės Mortos mokyklos atstovė V.Šeškevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius